Passattiin maanantain active dogin agi treenit vesihännän vuoksi, mutta tänään vaikutti Usko jo aivan normaalilta joten lähdettiin katselemaan tilannetta tokoon. Oltiin siis koko poppoo samassa tokossa, mikä on mukavaa. Uskolla meni hienosti, oli mahtavasti kontaktissa kaiken aikaa eikä häseltänyt. Ehkä muutaman päivän lepo ja toimintatauko oli vain kaikin puolin hyväksi.

Tehtiin nopeita maahanmenoja ja luoksetuloa osiin palasteltuna. Ahkun kanssa pitää ottaa käsittelyyn erityisesti sivulle perusasentoon tulo, kun luoksetulon pyydän eteen. Myös nopeita maahanmenoja treenattava edelleen, jotta saadaan kättä häivytettyä pois. Ahku teki hommia taas virkusti ja innolla, eikä enää oikeastaan lainkaan komenna mua haukkuen, mitä teki vielä viime keväänä, hienoa!

Ahkun agissa oli jotenkin kauhea hulina ja vilinä, paljon koiria ja suorituspaikat jotenkin ahtaasti ja toisiaan vasten. Monet koirat ryhmästä myös aika nuoria ja jokseenkin levottomia, joten vallitsee hieman sellainen yleislevoton tunnelma. Siihen nähden Ahkulainen toimi mielestäni hienosti, jaksoi keskittyä aika hyvin ja teki kontaktitreenejä, etenkin keinua, hyvin. Myös alussa kepit meni virkusti, mutta loppupuolella treeniä koko homma hajosi ja nenä juuttui kenttään. Tulkitsin, että koira väsyi niin paljon ettei enää vaan kyennyt keskittymään tekemiseen. Lopetettiin juurikin siihen paikkaan.

Usko teki myös rata treenin, jossa meni etenkin kontaktit (A & keinu) hienosti (pysäytyksellä vielä otin, mutta kumminkin) ja muutenkin ei valittamista. Omaan toimintaani en voi kyllä olla kauhean tyytyväinen, aloin ehkä itse väsyä? Jotenkin en saanut ohjausta (ja ohjusta) haltuun tarpeeksi hyvin, huidoin ja huutelin jotain sinnepäin. Esim. ihan perus välistävetoa pitää mun harjoitella itsekseni erikseen, en ole selvästikään sisäistänyt vielä koko kuviota. Ratatreenin jälkeen Uskon kierrokset nousi niin korkealle, että vedin pelin poikki ja lähdettiin pois. Huutelemalla ei treenit jatku.

Omaa väsymystä saattoi aiheuttaa useamman tunnin treenisession lisäksi pieni ressi erä sm:eihin lähdöstä. Kotona on kaikki kamat aivan hujan hajan ja valmistautuminen on muutenkin täysin heikun keikun. Huomenna pitäs saada vielä viimiset varusteet hommattua ja pakattua kaikki valmiiksi. Kunhan vaan päästään matkaan niin sitten voi alkaa vain nauttimaan lomasta, tämä tavaroiden (ja epätoivoisten viime hetken tärppien) säätäminen ahdistaa ;D