Vastoinkäymisten viikkokin vihdoin lopuillaan. Kuin kirsikaksi kakussa huomattiin aamusella, että autosta oli varastettu tankin korkki ja hajotettu siinä samalla tankin luukku. Kiusa se on pienikin kiusa Päättämätön. Ilman korkkiakin päästiin kuitenkin koirien kanssa sunnuntaihiihtelemään Hirvisuolle. Hanki kantoi suksia, muttei koiria vielä aivan kokonaan, eli välillä upposivat tassut pinnan läpi. Mukavaahan siellä muuten oli. Ahku jäljitteli mainiosti supikoiran jälkiä pitkät tovit, kunnes menivät vieraan seuran puolelle ja Usko sai aikaan yhden törmäyksen ja peräänmenon riekolle. Eipä kauhean pahana tästä oltu, kun riekko siivitti niin kovin kaukana koirasta ja peräänmeno vain linnun lähtöpaikalle. Linnunkäsittelyharjoitus.

Melkeinpä suorilta lähdettiin hallille treenaamaan meiltä tiistaina väliin jääneitä agitreenejä (kiitos Urhon blogin mistä nämä treenattavat vaklattiin Silmänisku). No eipä me ihan koko treenejä oikein osattu/ehditty tehdä, mutta välistävetotreeni koitettiin saada jotenkin haltuun, jottei ihan tipahdeta kärryiltä. Lisäksi tehtiin keppejä loppupalkalla nyt kun Eero oli avustamassa ja kontakteja (A & puomi) myös Eeron avustamana (jatkoin itse juoksua ohi kontaktien).

Kepeillä Usko juoksi useamman kerran ohi suoraan palkalle ennen kuin tajusi, ettei palkkaa tipu ilman pujottelua. Sitten kun alkoi pujottelemaan niin pujotteli aina kyllä loppuun saakka ja ei edes vilkaissut minua pujottelun aikan, eli pystyin ottamaan huoletta sivuun, jäämään taakse ja myös leikkamaan takaa (edistämistä en vielä kokeillut). Mutta vaatinee sen 1000 toistoa ennen kuin voi alkaa luottamaan toimivuuteen. Ekat 10 toistoa kuitenkin nyt tehty.

Kontaktit periaatteessa jees, eli ilman hihnapysäytystä pysähty ja ei lähtenyt mun juoksenteluista ja muista heilumisista ennen vapautussanaa. Huoli vain se, että tulee kovin kovin alas kontaktille. En oikein tiedä, että pitäisikö kuitenkin vielä hakea oikeaa paikkaa (hieman ylempänä) hihnapysäytyksellä vai mitä tehdä? Ehkä joku parin kerran hihnapysäytyssarja oikeampaan paikkaan ja sitten taas jatkaa ohijuoksutreenejä?

Taas tuli muuten sama efekti, eli noin puolen tunnin vääntämisen jälkeen alkoi kontakti Uskolla pelata hyvin ja kaaret pienentyä. Sitten saatiin välistävetotreenikin menemään suht sujuvasti. Toivottavasti tein sen edes sinnepäin. Lisäksi tehtiin muutama kerta pakkovalssi/tvisti -settiä ja joitain takaaleikkaus yritelmiä hypyillä. Tuo takaaleikkaus on kyllä semmonen murheenkryyni (sekin) mulle, kun en meinaa osata ajottaa ohjausta. Onneksi nyt saatiin joitan kohtuullisia ottoja molemmin puolin. 

Tunnin agin jälkeen oli vuorossa vielä tokotreenit, jossa kokeenomaisesti 4 liikettä, luoksepäästävyys, paikallamakuu ja seuraukset hihnassa ja hihnatta.

Molemmilla kaikki liikkeet aika samalla mallilla. Luoksepäästävyydessä nousivat 'tuomaria' vastaan. Paikallamakuussa piippausta ja molemmat ennakoi istumaan nousun liikkeen lopussa. Hyvin kuitenkin pysyivät maassa, vaikka tunnelma oli erittäin levoton ja kaikki muut koirat ryhmästä (3) nousivat istumaan tms. ja Uskon viereinen koira vielä lähti tulemaan Uskoa kohti. Seuraaminen Ahkulla aikas kivaa, vain muutama kontaktin tippuminen ja hieman löyhät perusasennot. Uskolla ehkä hiven huonompaa kun Ahkulla, mutta ihan ok (osittain hieman avautuva seuraamisen asento ja huonot perusasennot). Ens kerralla sitten kokeenomaisesti kaikki ne etenkin Ahkulle vaikeat liikkeet, kuten nouto ja liikkeestä seisominen.