Jepjep, tosi kivasti toimii tämä rauhoittumistreeni Eilen AD:n harjotuksissa RC Vintiläntuuli oli taasen kun pyörremyrsky. Otin liudan rauhottumis ja keskittymissettejä siinä ennen meidän vuoroa (treenattiin ryhmässä viimeisenä) ja niillähän sai sitten vissiinkin kunnon patoutumat kasattua, joita sitten radalla purkaa   Sen lisäksi, että siellä vedettiin mutkat suoriksi korvat liehuen, U:n keskittyminen myös harhaili ja se otti selvästi häiriötä muista (meidän ryhmään kuulumattomista) koirista. Ärsyttävää. Mutta taitaa olla aika rankkaa meidän pikkupojan aivoille tämä 'uusi elämä', kun öisinkin pitää asioita käsitellä aivan mahdottoman paljon ('murrrhauhauhauvuhvuhpuhHAUHAU'). 

Hienoa oli se, että kaikki ylösmenokontaktit (siis puomi ja keinu) otettiin joka kerta (vaikkakin uskomaiseen tyyliin puomille pysähdyttiin sen verta vauhdikkaasti, että takatassut kävi ilmassa... mutta pysähdyttiin kaikki tyynni).

Huonoa oli se, että sekä A:n että puomin alasmeno valu kertaalleen pitkäksi

Rata oli mukava ja siellä muutama väljä takaaleikkauskohta ja nyt ne alko tuntumaan jo melko luontevilta. Nyt ei ollut koirassa havaittavissa hyytymistä kuumasta kelistä huolimatta. U sai käydä uimassa ennen ja jälkeen treenien. Loppu-uinnissa testasin ohjattavuutta rannasta ja hyvinhän se sujui! Eli rannalta pysty ohjaamaan uintisuuntaa rannansuuntasesti edestakaisin.

Maanantaina käytiin kävelyllä taas uudessa paikassa (Pateniemessä) ja osittain myös merenrannassa. Lisäksi Jäälin montuilla treenaamassa ja uimassa, missä lisähaastetta toi nuorten seisojien noutotreenit, joita ei kyllä oltu huomioitu. Mutta hyvä homma sinänsä, niin tuli sitten rauhottumista treenattua taas kunnolla (oli mistä rauhottua).

Maahamenotreenejä on jatkettu ns. petaamisvaiheesta eteenpäin, eli pillimaahanmeno noutoon lähetyksen yhteydessä ja suorituksesta (hyvä) takapalkka. Eka treeni lähikentällä ja sinänsä maahanmeno ei ihan kaikkien taiteen sääntöjen mukainen, että vähän hidas ja pyörähtää takas päin. Mutta eipä siitä haittaa, jos riistatilanteessakin ajatukset on maahanmenon yhteydessä taaksepäin niin aina parempi.