Yhtäkkinen lämpöaalto, vapaa helatorstai ja korvaustreenit Activella, niistä on luksuspäivät tehty. Ja tietty seisojaseurasta treeneissä, eli oltiin sitten AD:n treeneissä koko TKSK:n agijaoksen voimalla 

Treenejä veti Mikko ja rataa harkattiin. Edelleen radalla kaikki kontaktit sekä takaaleikkaus kepeille. Eka yritys oli hyvinkin vauhdikas ja ihmettelin, että eikö yhtäkkinen helle tosiaan Uskoon vaikuta, mutta sitten seuraavilla kierroksilla alkokin tempo hidastua ja lopuksi oli käsissä jo aivan hyytynyt seisoja. No kylläpä siinä itselläkin oli paita märkänä. Mutta kivat treenit taas, kepeille takaleikkaukseen tuli jo ehkä hitusen rentoutta ja kontaktit tais olla nyt joka kerta ok (otin puomin ylösmenon muutaman kerran, ennen kuin lähdettiin tekemään rataa). 

Oman treenin jälkeen käytin Uskon pikapulahduksella meressä ja sitte siirryttiin katsomaan Allin ja Ellun treenejä. Kyllähän ne hienosti jo vetää ja hyvää jälkeä tulee, jes! Siinä mietiskelin katsoessa, että ei tekisi yhtään pahaa päästä johonkin perusohjauskurssille (taas!), missä hinkattas valssit ja takaaleikkaukset aivan perusteista. Mutta täytyy koittaa sitä tehdä itsenäisesti. Keli oli lämmöstä huolimatta aika tuulinen ja huomasi selvästi, että tuuli toi seisojan nokkaan aina välillä jonkun tärkeän hajun. Sekä Uskolla että Allilla nousi välillä nokka ylös ja silloinhan se ajatus katoaa. Mutta en oikeen tiedä, voiko tuota asiaa ihan kokonaan työstää millään johtajuudella tai 'doggie zenillä', on kai se niin verissä tuo riistan hajuun reagointi ja saa toki ollakin (pitääkin olla). Nämä muut harrastukset, vaikka aina ei ehkä siltä tässä blogissa vaikutakaan, ovat kuitenkin vain tukemassa sitä käyttöä mihin koira on jalostettu, eli metsästystä.

Kun kaikki oli saanut treenata, lähdettiin vielä ah niin rentouttavalle hihnakävelylle meidän kivasti vieressä sipsuttavien koirien kanssa . Mutta selvittiin aina hiekkabitsille saakka ilman totaalista hermojen mentystä ja ilman, että tultiin ammutuksi jouskalla. Aika pelottavaa nimittäin kävellä rauhassa mettätiellä kun yhtäkkiä mutkan takaa näkee ihmisiä, jotka on ampumassa jousipyssyllä kohti

Ranta missä käytiin, on pitkä matala hiekkis ja kun Uskon sinne löysäsi, niin johan sai koira kunnon kesäriehat! Aivan tolkuttoman mielissään päästi täyttä laukkaa menemään matalassa vedssä ja välillä uimaan. Sellasta aivan lapsellista riemua kesän ekasta uimareissusta ja hiekkarannasta . Välillä meinasi olla hieman tilannetta kun sorsa katsoi asiakseen laskeutua rantaan seisojista huolimatta, mutta kumpikaan seisoja ei jäänyt loputtomiin uiskentelemaan sorsan perään  U oli itseasiassa aika kivasti kuulolla, ottaen huomioon olosuhteet ja sen ettei mulla ollu pilliä mukana. Ja että käskijänä olin minä eikä Eero .

Koko reissussa meni se perus neljä tuntia, kivaa oli, kiitos!

Keskiviikkona käytiin Eeron kitaratunnin ajan taas Uskon kanssa kaupunkikävelyllä ja linnuilla ja ehkä hitusen paremmin meni kun edellisellä kerralla. Kyllä tää tästä.