Eilen avattiin AD:n ulkokenttäkausi vauhdikkaissa tunnelmissa. Kouluttajana Mikko, joka oli päättänyt ilmeisesti testata ohjaajien kuntoa ja viritellyt 30 esteen juoksuradan. Noin about viisi kertaa sai juosta kentän päästä päähän täyttä laukkaa . Mitään teknisesti vaikeaa ei siis radalla ollut, mutta ei kyllä ollut meille helppokaan, kun kohtuullisesti kuitenkin ehtii otus kiihdyttää suorilla ja sitten taas pitäs pystyä kääntymään, ottamaan (kaikki) kontaktit, hakemaan kepit jne. jne. Puomin ja keinun ylösmenot meniki sitten muutamaan otteeseen pitkiksi, keinu tosin myös osin sen takia, etten siellä viipottaessa itekään yhtään muistanut, että meillä nykyään sellanenkin ylösmenokontakti vaade on... Ei kai ihme, jos koira on vähän pihalla kontaktien kanssa, kun itekään en muista mitä siltä haluan.

keppejä pitäs edelleen reenata paljon, nyt piti saada tiukka vekki hypyllä ennen keppejä ja kepeille takaaleikkaus. Kun keppien edessä on palkka, niin ei mitän ongelmaa, mutta kun ei palkkaa, niin alkaa tökkimään. Ja ohjureita pitää vielä käyttää lopussa. Suurin tekijä olen varmasti minä, eli kun on palkka & ohjurit, niin luotan koiraan ja ohjaan paljon rennommin. Jokohan ne pian saatas KAssin hallille, niin pääsis vihdoin treenamaan kaikkea.

Mutta hyvääkin: U ei kertaakaan kilahtanut ja lähtenyt omille radoille, vaikka nyt jos koskaan ois kyllä ollut siihen edellytyksiä. Yllättävän hyvää keskittymistä siis esitti, vaikka kenttä on jotenkin 'riistaisen' oloisessa ympäristössä.

Lämppärilenkillä käytiin meren rannalla (Usko sai siellä kastautua) ja naksuttelin vähän kontaktista, yllättävän hyvin alkaa malttia olla vaikka lintuja lenteli ja uiskenteli siellä edustalla. Jäähdyttelemässä käytiin Niinan ja Urhon kanssa hihnalenkillä . Enemmän Usko koitti hinata kun 'normaalisti' (siis nyt tämän uuden hallintamielentilan aloituksen jälkeen), sen verta varmasti Urhon läsnäolo toi ns. epämukavuusaluetta. Muita merkkejä ei kyllä näkyny, että pojat ois toisiaan millään tavalla noteerannut, hyvä niin. Naksuttelin oikeasta paikasta ja kontaktista.

Melkolailla agiblogiksi on tämä mennyt (yllättäen, kun allekirjoittanut on hieman kyseiseen lajiin hurahtanut), mutta nyt on suunnitelmia hiottu myös metsästystreenaukseen, joten siitäkin kuullaan toivottavasti pian.