Metsoa lähdettiin etsimään.

Kuvateksti pitää paikkansa. Kaveri ampui pystykorvan haukkuun puussa istuvaa metsoa 20 metristä haulikolla, mutta lintua ei löytynyt mistään. Etsi ensin koirallaan tunnin verran. Sitten käytiin myöhemmin vielä Uskon kanssa tekemässä parin kilsan lenkki alueella. Metso oli pienentynyt pyyksi ja se tiedotuksen kautta saatiin eräksi.

Värkkäsimme, mitä ihmetta oikein tapahtui oikeasti tuon metson kanssa. Lintu istui rauhassa, oli lähellä ja hävisi heti näkyvistä laukauksen jälkeen. Koira oli valmiina puun alla. Tulimme siihen tulokseen, että laukauksen täytyi olla puhdas huti. Se kuulostaa uskomattomalta niin kokeneelta metsämieheltä ja siltä etäisyydeltä haulikolla. Päätelmää puoltavat seuraavat asiat: Kaveri yritti ampua kaulan tyveen, ettei mene lihat pilalle. Ampua piti huonosta asennosta, puun takaa ja haulikko vinossa. Kyseisissä panoksissa oli ollut aikaisemminkin jotain häikkää (haulikuppi ei auennut ollenkaan). Kahdella koiralla suoritettu perusteellinen etsintä ei antanut merkkiäkään jalkautuneesta linnusta. Pakko hyväksyä, että se oli ohilaukaus ja niitähän tietysti välillä sattuu itse kullekin...

...niinkuin nyt minulle sunnuntain jänispassissa. Tosin en jänistä ampunut, vaan pommikoneen kokoista yliliitävää metsoa, 15 metristä... perästä kuuluu pampam, ainakin minun haulikolla ampuminen tuossa kohtaa. Tämäkin tilanne tarkistettiin ja samainen lintu nähtiin vielä kahdesti täysin sielun ja ruumiin voimissaan. Pakko hyväksyä, niinkin isosta maalista voi ampua ohi.

Kelit olivat viikonloppuna joko sateiset tai liiankin kauniit, ei juuri tuullut. Niinpä seisojalla ei oikein meinannut tulla järkeviä tilanteita. Kävin sitten vanhasta muistista kyttäämässä suolla teeriä. Saalistakin tuli, mutta hienointa oli tuo suon taianomainen valkoinen pakkastunnelma. Jonkun ajokoira ajoi lähistöllä ja haukku kuului todella kauas, pysyin ajon tapahtumista täysin kärryillä. Teeriä näkyi kymmeniä, vaikka sumussa ei lyhyttä kiväärihollia pitemmälle pystynyt juuri katselemaan. Koin myös ennenkokemattoman ilmiön, sateenkaaren ilman värejä... siitä kuva alla, harmittaa tässä kohtaa, kun kännykkälaatu ei tätä ilmiötä kunnolla toista.

Löytyyköhän valkoisen sateenkaaren päästä riekkoja?