Eilen käytiin Uskon kanssa tän syksyn näillä näkymin vikoissa Active Dogin agi treeneissä. Ahku oli taas matkassa alkulämmittelyseurana hiekkaa pöllyttämässä :)

Treenissä oli kaksi ratapätkää. Ekan pätkän alussa koira lähetettiin hypyltä eteenpäin aivan pimeään putkikulmaan ja Usko irtosi sinne ilokseni täysin sujuvasti, jee! Siinä olikin sitten se treenin hyvä osio, muissa hommissa meikän ohjaus on mitä on (vartalonhallinta aivan holtitonta, luulen tyyliin kääntäväni mutta jönötänkin suoraan tai muuta vastaavaa...). No, hyvää vielä se, ettei U ampunut omille radoille vaan seurasi hienosti sitä huonoa ohjausta koko ajan ja on nyt ehkä ennemminkin jopa mussa kiinni. 

Totesin, että tarvitsisin sellaisen "perusohjaukset haltuun" -kurssin, koska olen aina ihan ulalla kun tulee ohjeita tyyliin "tähän teette pakkovalssin" tai "tähän kunnon vekki" jne. jne. Oon jotenkin ajautunut tilanteeseen, jossa kouluttajat kuvittelevat, että nuo ohjaukset on tuttuja ja että olisin niitä jopa ehkä joskus aiemminkin tehnyt. Tämä johtunee siitä, että olen viime kevään ja tämän syksyn ollut ryhmissä, joissa muilla ohjaajilla on käsittääkseni melko runsaasti tai ainakin minua enemmän kokemusta (monilla toinen/kolmas koira treenauksessa, useammat kisaavat kolmosissa) joten ohjaukset lienevät heille hyvinkin tuttuja. Täytyy koittaa päästä talvella jollekin AD:n alkeis jatko  -kurssille, eli ns. palata askel taaksepäin. Jos vaikka saatas tätä meidän (tai mun) ohjausjumia purettua.

Nyt luvassa onkin kahden viikon tauko agi -treeneistä. Voin vaikka tehdä sillä välin henkisiä harjotteita ja pyöritellä silmiä :D Usko ja Eero lähtivät tänään reiluksi viikoksi Sallaan lintuja etsimään. Toivottavasti säät suosii, kovin on ilmeisesti ollut tuuletonta pohjoisessa viime aikoina.