..oli AD:n treenien eilisiltainen opeteltava asia. Uskolle ja mulle ihan uusi juttu. Lisäksi työstettiin lisää takaa kiertoja ja yksittäin keppejä ja kontakteja (keinu & A). Paikalla oli Uskon lisäksi vain vauhdikkaista vauhdikkain Urho -kelppari, joten saatiin treeniaikaa oikein kunnolla, oli siis mahdottoman hyvät treenit!

Poispäin kääntöä harjoiteltiin ihan ilman hyppyjä tai muuta, 'viivaa' pitkin seuraten. Koira paikkaan, itse muutama metri edelle, siitä koira kiinni vastakkaiseen käteen ja käännös 180 astetta vastakkaiseen suuntaan pois päin itsestä niin, että koira kääntyy tarpeeksi edellä ohjaajasta (tämä oli oleellinen, eli pitää malttaa ohjata koira kääntymään tarpeeksi kaukana omasta kropasta). Ja viivaa pitkin jotta saatiin koirat kääntymään jotakuinkin suoraan ilman mykkyröitä tms. Usko hokas tän yllättävän hyvin, ihan eka yrityksellä tais meinata kääntyä eka värään suuntaan (nokka muhun päin), mutta sitten menikin hyvin ja molempiin suuntiin. Yllättävän ketterä se kyllä on tollaseksi rontiksi Hymy

Takaa kiertoja tehtii kahden vastakkaisen hypyn välissä ohjaten koiraa 'sulavasti' hypyltä toiselle takaa kiertäen. Tässä harkassa Usko taas teki pitkästä aikaa uskot ja irtosi oikeen kunnolla melkeen hallin toisessa päässä treenaavan Urhon luokse suorittaen matkalla muurin ja hypyn, mutta sain sen kyllä huudettua takas ennen Urhon luokse ehtimistä. Eli kyllä se irtoaminen sieltä vielä löytyy... Sitten teki itse treeniä ihan mukavasti kunhan vain mä pysyin suunnilleen rytmissä. Muuten Usko oli mukavassa tilassa ja hyvässä kontaktissa lähes koko ajan.

Keinuja otin joku 5-10 ja en joutunut hihnasta pysäyttämään. A:lla Mari antoi meille taas hyviä ohjeita, eli Usko tulee turhan alas ja saisi olla ns. tiiviimmin painautuneena alastuloon (kun kisoissa on kuitenkin kuuma ja valunee helposti pitkäksi...). Nyt siis treeniä niin, että jarrutan vielä hihnasta tarpeeksi taakse, jotta oikea paikka löytyy. Ja toistoja täytys tietty olla tiiviisti se 10 000 + ennen kuin ne hermoradat tän kuvion muodostaa Kieli ulkona. Mutta positiivista se, että on suunnilleen hokannut ton pysähtymisen ja odottaa siinä vapautuskäskyä (ilman mitään häiriöitä toki vielä).

Lopuksi tehtiin vielä pieni ratapätkä, jossa harjoteltiin takaa kiertoa hieman kovemmassa vauhdissa. Vaikka se ei ollutkaan treenikohteena, niin Uskolla meni pasmat sekasin kun piti mennä putkeen A:n alle! Eli toivottavasti näitä päästään yksistään joskus tässä treenamaan, muistuu varmaan suht nopeasti mieleen luulisin. Ite takaakierrot meni myös radalla ihan ok, kunhan mä en sörsselöinyt ohjauksia.

Kotiläksyksi poispäin kääntöjä hypyllä. Eero lupasi tuoda toisen meidän viime kesänä Lehtimäellä nikkaroimista hypyistä tänne, kun menee sinne viikoloppuna, eli sitten päästään treenaamaan näitä enemmän.  

Lämpät 30 min. + 30 min. vetojuoksua, venyttelyissä rento.