Uskolla oli tänään Aaltosen Mikon treenit sisähallilla, joten sisähallikausi avattu :)

Ahkukin oli mukana matkassa, lämmittelyissä ja jäähdyttelyissä. Molemmat hoidettiin Annalankankaan hiekkamontuilla, jossa saivat koirat temmeltää vapaana. Etenkin Uskolla taas vauhtia riitti! Montulla oli aika korkeat jyrkät hiekkareunat, joita Usko tietysti hilputteli menemään ylösalas. Kerran kun Uskomaton hävisi yläreunalla näkyvistä, vihelsin sen heti takaisin (Eero oli kovasti varoitellut, että hallitsemattomia lintukontakteja ei SAA päästä käymään...) Uskon luoksetulo oli niin vauhdikas, että jyrkässä hiekkamäessä kävi ohraisesti; kauheat lipat ja muutamalla kieroksella ympäri rinnettä alas! Meinasin jo säikähtää, mutta eipä mitään, hallitusti jatkoi koiruus samantien vauhdikasta luoksetuloa ja eteen istumaan: nyt sitä makkaraa tänne, kiitos! :D  

Treeneissä oli kaksi lyhyttä rataa. Heti lähes ekan radan kärkeen tehtiin jaakotus elämämme ensimmäistä kertaa ja ihme ja kumma se meni suunnilleen putkeen (putkihan itseasiassa olikin seuraavana) ja Usko oli heti mukana juonessa!! Ekalla radalla myös kepit, joita hinkattiin sitten erikseen hihnankin avulla. Saatiin ihan onnistuneita suorituksia niin, että irtosin jo kepeiltä. Puomi otettiin hihnassa, pysähtyi hyvin.

Toka radalla Usko oli jo lähdössä levoton (haisteli omiaan maasta) ja ampuikin sitten pari kertaa ihan omille radoilleen. Tätä pitäisi jotenkin saada pois, en tiedä miten? Myös tokan radan lopussa tein jaakotuksen, joka ei enää onnistunut ihan ensimmäisen radan veroisesti (liekö tekokulma meille hankalampi), mutta onnistui kuitenkin, eli ihan ok.

Kaikenkaikkiaan ihan hyvät fiilikset jäi treenistä. Selkeästi lisää treeniä vaativat osuudet tulivat esille, mutta myös ihan yllättävänkin mukavaa menoa saatiin aikaiseksi.

Agissa treeniä huutavia juttuja:

KEPIT (U&A)
* oikean aloitusvälin hakua eri kulmista
* koko kepit avustajan kanssa niin, että palkka päässä ja itse pikkuhiljaa irtoamista koiran viereltä (sivusuuntaan & jättäytymistä, edistämistä jne.)
* kepit muiden esteiden kanssa (radalla ja vauhdilla)

HYPYT (U&A, mutta erityisesti U koska vauhtia paljon)
* takaa (kun kaksi hyppyä vierekkäin)
* kaikki KÄÄNTÄVÄT hypyillä (--> tämä perusjuttu erityisesti mulla itsellä vielä kovasti hakusessa; milloin vastakkaiseen käteen...)
* välistävedot

TAKAALEIKKAUKSET (A)
* vaatii ehkä myös ihan irtoamisharjoituksia? Vaikea leikata kun koira ei irtoa.

KONTAKTIT (U&A)
* lisää lisää toistoja samaan malliin kuin tähänkin asti
* näissä hyvä huomio Uskon kanssa Aaltosen Mikolta; kesän omissa treenailuissa olen koittanut suullisilla komennoilla himmata koiraa kontaktiesteillä. VIRHE! Ideahan on saada koira suorittamaan esteet mahdollisimman nopeasti, mutta niin että pysähtyy varmasti kontakteille. Niinpä lisää treeniä ihan hihna-avulla tähän, nyt vaan kannustan koiraan lisää vauhtia kun menee estettä.

Eli siis treeniä huutavat juurikin kaikki osa-alueet? ;) No eipä siinä, reunasta liikkeelle.

Jäähdyttelyissä saatiin ihastella Annalankankaan hienoa jäkälikköä ja kanervikkoa:
1881850.jpg