Koirilla olisi taas ollut aihetta soittaa eläinsuojeluviranomaisille, sen verran huonolla hoidolla saivat viikonlopun viettää. Eero lähti lauantaina Hettaan viikoksi ja itse vietin ensin aikaa ihan maksullisissa töissä ja loppupäivän sitten KAS:in agi kisoissa toimitsijana. Sunnuntai-iltaan mennessä tuli kuutisentoista tuntia touhuttua agin parissa seitsemän tunnin tauolla (jota ei voinut kokonaan käyttää koirien aktivoimiseen koska oli pakko myös nukkua). Onneksi Elina ja Alli kävivät kuitenkin sunnuntaina vähän katkomassa koirien tylsyyden viettämistä. Kiitos!

Kaikeksi onneksi koirat olivat perjantai-illan härdellin jälkeen väsähtäneitä vielä lauantain ja Uskolla jalka sen verran huonona, että oikeasti sille teki hyvää kunnolla levätä. Perjantaina meillä oli muutama seisoja kylässä ja touhu sen mukaista ;) Todettiin, että tämä asunto on auttamatta liian ahdas kolmelle seisojalle ja yhdelle metsälapinkoiralle, vaikka yksi seisojista olikin pienimünsteri.

Tältä näyttäisi elämä kahden karkkarin, yhden münsterin ja yhden ahkulaisen kanssa :D

1999064.jpg

On vilinää melskettä... Ruska, Alli, Usko ja Ahku illan vietossa. 

1999019.jpg

Tietenkin koirat riekkuivat enemmän ja vähemmän ja lauantai-iltana Usko ei enää varannut kipeälle jalalle juuri ollenkaan ja samaa jatkui sunnuntai. Nyt maanantaina tilanne näyttäisi onneksi vähän parantuneen, turvotuskin oli ehkä hieman laskenut jalasta.

Maanantaina jätettiin Usko kotiin lepäämään ja käytiin Ahkun kanssa karpalossa. Marjaa on kyllä paljon! Ja osittain ihan mukavan kokoistakin. Käytiin meidän huonoimmalla paikalla (lähin) ja tuskin tarvitsee kauemmaksi lähteä pelkän marjan takia. Pelkäsin etukäteen, että nyt metsästyskokemuksista villiintyneenä Ahku varmaan häippäsee heti teille tietymättömille, mutta eikä mitä. Lähes koko marjastuksen ajan (muutama tunti) oli musta noin 50 m säteellä (tai ainakin näkyvissä), jönötteli jossain mättäällä keskellä suota ja vahti, että marjastus sujuu kuten pitää. Ahku on ilmeisesti sisäistänyt (minuakin paremmin) meidän perheen perinteiset sukupuoliroolit eli että ne on marjastajat ja mettästäjät erikseen ;D