Vuorokauteen lisää tunteja ja viikkoon päiviä olisi toiveissa jotta ehtisi pitää nämä treenipäivityksetkin ajan tasalla.

To ei oltu KASsin treeneissä kun hain koirille Kennel-Rehulta noin 100 kg ruokaa, lienevät taas hetken elävät niillä. Uskon kanssa kävin kuitenkin treenaamassa oman treenin torstaina. Tehtiin käännöksiä lelulla, makkaralla ja ilman (tiukkoja valsseja ja sylkkäreitä lähinnä, yksittäisillä esteillä ja pienillä pätkillä), puomia ja A:ta sekä keppejä. Eli tästä lähti meidän puurtaminen näiden asioiden parissa. Se ei kuitenkaan ollut niin tympeää kuin olin ajatellut, kun koira tuntui edistyvän silmissä. Näitä kun nyt aktiivisesti jaksettas jauhaa vuosi, niin ehkä se siitä. 

La & su oli OKK:n hallissa Mika Moilasen ja Jari Tienhaaran vetämä 'agi tehoviikonloppu' 1-2 luokkalaisille. Tunti treeniä molempina päivinä Uskon kanssa.

Mikan treeneistä lauantaina tehtiin tuo numeroitu ja sunnuntaina kirjaimin merkattu.

1238950502_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edelleen päästiin siis työstämään tiukkoja velsseja ja kääntyilyjä, hieno homma. Tein havainnon, että vasemmalla kädellä tehtynä toimii huomattavasti paljon paremmin kun oikealla, eli pitää ottaa oikean käden puoleiset käännökset puurtamisprojektissa tehotreeniin. Numero 6 jäi näköjään kuvasta puuttumaan, mutta oli sama kuin tuo 2 hyppy, mutta toiseen suuntaan. Tämä treeni meni kohtuu mukavasti, joskin just tuon kutosen tiukka valssi meinas mennä vähän pitkäksi.

Kirjaintreenin hankalin paikka oli kauko-ohjaus tuolle putken takaiselle loppulenkille (J-L), mutta lelun avulla saatiin sekin sitten lopulta onnistumaan. Tämä oli selvästi Uskolle vierasta, että ohjaan kaukaa (tuon mutkaputksen toiselta puolelta). Tässäkin H jäänyt pois, mutta se on jälleen tuo sama 2 hyppy siltä 2 puolelta Nolostunut. Tästä treenistä olin tyytyväisin tuohon ennen B:tä tehtyyn vekkiin, eli alusta saakka sain hyppylinjan hyväksi suoraan putkelle. Nää vekithän on mulle vielä vaikeita, kun ajotukset ei meinaa mätsätä. Tietty nyt oli helpossa paikassa, mutta kiva silti kun onnistu.

Jarin lauantain treeni alla (tuo outo putkikuva siis päästä mutkalla oleva putki).

1238950512_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä pääsin kokeilemaan meille uutta ohjaustapaa, eli tulemista koiraa vastaan, jotta saadaan hyvä käännös ja ennakointi aikaan. Toimi! Eli nuo X:t tossa kuvaa mun liikettä. Kun lähetin Uskon lähdöstä, niin lähestyin 2 hyppyä, jolloin Usko käänty nätisti 3 putkelle. Samoin kun tuli 4 putkesta lähestyin viitoshyppyä, jolloin käännöksestä kutoshypylle tuli oikein hyvä. Tää oli taas tämmönen ohjaus, jota en ois todellakaan ilman koulutusta itse tajunnut. Koira osti ko. ohjauksen välittömästä, hämmentävää. 

Ennen 4 putkea piti tehdä jarrutus, mutta se ei toiminut. Tein sen jotenkin väärään aikaan ja Usko oli aivan hämmentynyt koko hommasta. AD:n koulutuksessa ollut sihinä ennen putkea ois ehkä toiminut paremmin? Kutos-seiska väli ei tuossa näytä mitenkään hankalalta, mutta sitä en saanut kovin toimivaksi vaan meinasi aina tulla laajat kaaret.

Sunnuntain treeni olikin sitten mielenkiintonen putkihässäkkä Kieli ulkona. Tässä taas ohjaus, jota en olisi varmaan kuunaan hoksannut.

1238950522_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alku oli suht selvä, tiukka valssi kakkoselta putkeen ihan ok ja 4-7 hyvä, kunhan ohjasin vain yhdellä kädellä (kumpikin käsi toimi, aluksi vaan räpelsin molemmin käsin Nolostunut). Sitten mielenkiintoinen osuus: 7 putkeen ohjaamisen jälkeen siirryttiin kohtaan X, josta hieman koiraa vastaan 8 putken päätä kohti, jolloin koira meni sujuvasti putkeen (???). Sitten oikeella kädellä kiinni heti putken päästä, taas itse noin kohtaan x, jossa ohjaus hypylle ja putkelle, jonka jälkeen kiireetön persjättö 10 putkelle, jolloin päästiin sujuvasti ohjaamaan välistävetoa (11-12) koiran oikealta puolelta. Hauska treeni!   

Kokonaisuudessaan hyvät treenit kaikki, tykkäsin. Usko oli ekaa kertaa OKK:n paineilmahallissa, mutta toimi kivasti. Vain launantaina eka treenissä otti ylimääräsiä kierroksia ja veti haukun kanssa. Samoin lauantaina yksi totaalinen kontaktin menetys lähdössä (jäi haistelemaan maata). Muuten teki hienosti hommia ja seurasi tällä kertaa ohjaustakin tiiviisti. 

Tokossa sunnuntaina tehtiin ne kaikki hankalat (?) liikkeet, jotka meillä aika vaiheessa, joten eipä ne mitenkään häävisti menneet. Eritoten Ahku oli aivan outo, vaikutti väsyneeltä. Oisko sitten lauantain nukutuksen jäkimaininkeja, Ahku kun kävi polvi/lonkka/kyynärä kuvauksessa/tarkastuksessa ja todettiin ainakin alustavasti terveeksi kuin pukki Nauru. Ainakin polvet varmasti 'nollat', eli täysin terveet. Mahtava juttu, kyllä kivi tipahti sydämeltä. En olekaan onnistunut pilaamaan Ahkulaisen rakennetta niillä ehkä hivenen liian rankoilla pentuajan reissuilla, huh. Ahkukaan siis ei tule säästymään agilitylta Silmänisku.

Ja jottei siinä vielä kaikki, niin Eero ja koirat ovat käyneet useamman kerran mettässä, mistä mainittakoon Ahkun näätäjäljitys. Kyllä luontokin järjestää kaikkia kivoja aktivointeja koirille.