Nonni, ensimmäinen lintu tiedotuksen kautta saatu! Isäntä se ei meinannut aluksi tajuta, että koira tiedottaa, oli vaan taukoa pitämässä... Ihmettelin siinä sitten, että mitä tuo koira tuossa oikein vinkuu, onko se haava auennut tai jotain? Viimein älysin kysyä, että mitä, onko asiaa? Usko vastasi lähes suoralla huudolla, että ON! Ja sitten lähettiin, ensin satakunta metriä vapaana aina pillillä maahan välillä. Kun varmistuin, että yhteen suuntaanhan tässä ollaan menossa, laitoin koiran liinaan ja jatkettiin vielä toiset satakunta metriä, kunnes teeri pomppasi ilmaan ja PAM! Se oli siinä! Koiralla oli haluja mennä suoraan pudonneelle linnulle, mutta malttoi kuitenkin olla paikallaan liina löysällä. Rauhoittelin koiran ja hain itse teeren, pakolliset poseeraukset silti otettiin ja samalla pitotreeni:

Ensimmäinen lintu tiedotukselta!

Pienen tauon jälkeen jatkettiin matkaa, työnteko jatkui Uskolla samalla tavalla, kuin tuohonkin asti, ei lähtenyt mopo käsistä. Siitäkin olen niin mielissäni! Yksi törmäys saatiin tuon tilanteen jälkeen ja yksi väliinjättö, joka oli täysin minun vika. Liian nopeasti kävelin taas... Ennen tiputusta oli myös yksi pillitiedotus, jossa lintu lähti puusta. Irtosi vain kolmella pillikutsulla . En nähnyt kuin vilauksen teerestä, joten ammuin ilmaan. Lopuksi vielä yksi tyhjä oma-aloitteinen tiedotus, jossa mentiin lammen rannalle asti. Siellä ihmeteltiin vähän aikaa maailman menoa, ja 7 hanhea suoritti ylilennon... pääsin kokeilemaan ensimmäisen kerran metsähanhen saantia, muttei tainnut olla ennakot kohdallaan, pitkänpuoleinen holli. Kyllä ne nyt kiusaa.

Jospa se tästä lähtisi, kun pää on auki. Ainakaan koiran toimintaa ei voi moittia, nyt on ollut viime aikoina ammattilaisen otteet. Jalan vekkikään ei ole enää auennut, siistin näköinen arpi vaan.

Löytyi koneen kätköstä hauska kuva talven jahdeista, Usko löysi asutun luolan ja seisoi sinne. Asukki oli jemmannut jäniksen luolan eteen, näkyy myös kuvassa. Tuo pienpeto jäi meiltä saamatta, yritettiin kyllä... pitäisikö hankkia se luolakoira vielä?

Seisonta luolan suulle talvella 2009.