Jahas, eipä ole päivitelty. Ollut jotensakin tehokasta ajankäyttöä, jokainen liikenevä tunti käytetty koiraharrastuksiin. Parikymmentä päivää on metsälintukautta mennyt ja Iisi on ollut metsässä jotain viitenätoista päivänä. Eli ihan hyvin sitä metsätreeniaikaa on löytynyt.

Iisi jatkoi törmäilyä lintuihin pari ensimmäistä viikkoa, en pitänyt sitä pahana, koska perään ei menty. Koira opiskeli itsenäisesti lintujen käyttäytymistä. Nyt kolmena viimeisellä reissulla on Iisi sitten seisonut. Nyt näyttäisi tilanne siltä, että on ajan kysymys, että saadaan koiralle ensimmäinen metsälintupudotus. Eilen oli jo lähellä, mutta teeri osasi valita lentosuuntansa sen verran oikein, ettei saanut haulia peräänsä. Paras tilanne silti tähän mennessä, Iisi seisoi ja pääsin koiran vierelle ja annoin avanssikäskyn ja siinä samalla lähti lintu ja avanssi jäi pelkäksi nytkähdykseksi. Iisi katseli rauhassa paikallaan linnun lentoa ja tuli sitten käskyllä luokse.

Usko on ollut viikon saikulla, vasemmassa etujalassa vekki ja oikeaa nilkutti aika pahasti. Nyt on nilkutus loppunut ja vekki ummessa, vesihoito tepsi. Vammojen syistä ei ole mitään hajua, kenties törmännyt johonkin tai sitten törmännyt ja reväyttänyt jalan. Uskon kausi on ollut hyvä mutta pudotusten suhteen epäonninen. Koira tekee kyllä hommia niin hyvin kuin osaa, seisoo ja tiedottaa jopa jänikselle, mutta aina on tullut jotain, ettei tiputuksia ole juuri saatu. Aika hyvin on Usko ollut myös isännän edessä hakemassa, älyttömiä poistumisia hakualueelta ei ole nähty kuin pari kertaa. 

Ensi viikonloppuna on pentutapaaminen Lapualla. Päästään ensimmäistä kertaa Iisin kanssa pellolle! Saa nähdä, jääkö tältä vuodelta pellolla käynti siihen, olen jotenkin sitä mieltä, että yritän kouluttaa Iisin metsässä. Saan ehkä näin pidettyä haun kurissa ja kontrollissa. Totta puhuen, haku on ollut melkoista saappaan kiillotusta, mutta eiköhän tuo laajene... ainakin sisarukset tuntuvat olevan jo laajempihakuisempia. Olen jotenkin allerginen tuolle koiran poistumiselle näköalueelta, koska Uskon kanssa ongelmat alkoivat ehkäpä juuri liian laajasta hausta. Niitä ollaan sitten tässä vuosien myötä ratkottu...