Kovia pakkasia on taas pidellyt ja treenit jääneet tauolle, kun AD:n treeneissäkin oli tällä viikolla tauko (mitä en kylläkään ollut tajunnut, joten tulipahan ajeltua tunteroinen huviajelua koirien kanssa ).

Tänään kuitenkin mahtavaa lumista muutaman asteen pakkaskeliä, eli suunnattiin KASsin agi epiksiin. Uskokin on nyt sitten vihdoin osallistunut ekaa kertaa edes epävirallisiin . Ahku sai myös kipitellä yhden rada miniesteillä.

Uskon kanssa hilputettiin molemmat radat, eli möllit ja kisaavat. Möllirata tyypillisesti hyvin suora (päädyissä käännöt). Yllätyksekseni kohtuullisesti ehdin vekkamaan käännökset ja käsittääkseni melko mukavasti U käänty, ei mitään hurjia kaarroksia. A:lla jäi patsastelemaan huipulle , vaikka juuri on mennyt niin mukavasti A ilman palkkaa. Kai tuo kisanomainen tilanne sitten taas laukaisi tämän? Alkaa mennä usko ja toivo, että tästä kontaktihommasta tulee ikinä koskaan mitään. Mutta ei kai mulla ole mutakaan vaihtoehtoa kun yrittää? Kisaamaan vaan ei päästä koskaan. Ikinä.  

Kisaavien rata olikin sitten oikein hauska, pääsi kokeilemaan kaikenlaisia ohjausvääntöjä radalla . Heti kärkeen alotuksesta niisto-persjätön kautta kepeille (toimi, vaikka toki liukkaammin oisin saanu liikkua persjätössä), sitten tovin päästä ois tullu tiukka valssi-välistäveto-jaakotus, mutta välistäveto meni päreiksi kun en ehtinyt tarpeeksi ajoissa tiukkaan valssiin (oli hyppy pituus -suoran päässä) enkä tehnyt välistävetoa tarpeeksi selkeästi. Sitten A (joka nyt hyvä, josta palkkasin), jonka perään tvisti (toimi). Sitten keinua, hyppelyä ja pussi, jonka jälkeen jarrutussihinä putkeen, eli putkelta piti saada tiukka käännös, eikä jatkaa suoraan edessä olevalle ansahypylle. Toimi!! Ihme.

Uskolle siis molemmilta radoilta hyllyt, mutta oli mukavaa ohjata kun koira oli kuitenkin kuulolla ja oli mahtavaa, kun osa noista treenatuista tekniikoista toimi kisanomaisessa tilateessa. Usko ei myöskään ollut mitenkään erityisen kuuma, vaan itseasiassa melkeen rauhallisempi kun perustreeneissä .

Ahku hyppäsi 30 cm rimoja kohtuullisesti, ei kertaakaan yrittänyt kiertää . Mutta vauhti oli vähän sitä ja tätä, jäi nuuskimaan useampaan otteeseen . Taisin vedättää vähän liikaa ja lisäksi Ahkun agiliito ollut niin vähäistä, että ehkä muutama reeni alla koko alkuvuodelta. Ahkukin taipu kuitenkin esim. niistopersjättöön ja kipsutteli kepit ihan sievästi, ainua virhe tais olla mun ohjausvirhe välistävetokohdassa, eli unohdin koko välistävedon .

Liitelyjen jälkeen koiruudet pääsi vielä kunnon lumilenkille ja Usko varsinkin sai urheilla kaulaa myöten hangessa pidemmän tovin. Kovin onkin ollut väsynyttä poikaa kotiin tultuamme...

Huomenna vielä luvassa useampi tunti hallilla Uskon kanssa kun seuramme B-maajoukkuelaiset pitää treeniä.