Kun tässä silmäilin marraskuun kisavideoita ja Seinäjoen kisavideoita, näyttää koiran vauhti ainakin silmämääräisesti aivan erilaiselta pehmeällä hiekalla kun tekonurmella. Vaikea sitten sanoa pitääkö oikeasti paikkaansa, mutta jotenkin kyllä tuntui koira Seinäjoella myös löysemmältä ohjata. Johtuiko sitten minusta vai paikasta ja alustasta? En tiedä. Luulisi olevan just toisin päin, että hiekalla olisi hitaampaa. Toisaalta pehmeällä hiekalla ollaan kyllä enempi treenattu.

Alla vielä videot KASsin kisoista marraskuun alusta.

Video Usko 1. agirata Oulu 7.11.2010.

Video Usko 2. agirata Oulu 7.12.2010

Näitä kisavideoita kun kattelee, niin on aika helppo havaita nuo suurimmat ohjausmokat, eli esim. joku ihme kumarteleminen haltuunottomielessa ja ylipäänsä aivan epämääräinen ja epätarkoituksenmukainen haltuunotto omituisissa paikoissa, mikä vaan hämmentää ja hidastaa turhaan koiraa, koska samalla ei voi ohjata. Tästä oikeen hyvä esimerkki noista Oulun radoista ekalla ennen keppejä, eli putken jäkeen ihme haltuunottoa ilman ohjausta ja sitten joku huiskasu eteenpäin, ei ees keppejä kohden. Mitä jos ois vaikka ohjannut oikeaan suuntaan ihan suoraselkäisesti koko ajan ja tehnyt pienen rytmityksen ennen keppejä edeltävää hyppyä? No, ehkä ens kerralla.

Seinäjoelta tarttui mukaan Uskolle uusi loimi, kun oli niin hyvässä alennuksessa (aika varmaan näyttää, että mistä syystä...) Sen on tarkoitus toimia lämmittelyloimena kylmillä keleillä (joita vaikuttaa piisaavan), kun BonT:ta ei viiti pitää kusisuihkujen vuoksi. Tuohon Hurtan loimeen askartelin 'kusisuojan' sadetakkikankaasta, katsotaan miten toimii.