Ja nyt ei puhuta influenssasta vaan tietysti agin ohjaustekniikoista Nuo kyseiset siis treeninä tänään AD:n agissa Marin johdolla. Mun onneksi ne oli siirtyneet viikolla eteenpäin, kun alunperin jo ehdin harmittelemaan niiden jäävän meiltä väliin viime viikon poissaolon takia. Tosin silloin käyty twistikin olisi kyllä ollut erittäin hyödyllistä kerrata, mutta nämä kaksi kuitekin meille aivan uusia juttuja.

Lähdettiin molempien treenaaminen tuttuun tapaan perusteista yhdellä hypyllä. Epämääräinen piirros noista yhden hypyn tekniikkatreeneistä alla. Kuvassa koira on X (niisto X1 ja ihmisnuoli X2, jos nyt en sotkenut näitä). Ohjaaja A. Nuoli A:sta kuvaa rintamasuuntaa ihmisnuoliharjoituksen aikana (eli rintamasuunta päin koiraa ja sinne myös lähdetään etenemään). Niistossa vuoron perään molempiin suuntiin ohjaus, ihmisnuolessa siis välillä ohjaus esteen toiselta puolelta. A:sta lähtevä hypyn kanssa ristissä oleva viiva kuvaa kättä , joka siis laitettiin riman yli. Selkeää? Tai melkein selkeää?

Niistossa tarkoitus se, että koira PYSÄHTYY riman yli tulevaan käteen (vrt. tiukka valssi) ja hallitusti käsiohjauksella suorittaa hypyn niin, että laskeutuu riman suuntaisesti ohjaajan haluamaan suuntaan. Vaatii koiralta vartalon hallintaa. Käsiohjaus siis tekee pienen kiepin riman päällä, jotta koira kääntyy suoraan oikein. Reenattiin erittäin matalalla rimalla siten, että itse oltiin polvistuneena riman suuntaisesti ihan esteen vieressä. Palkka kun koira PYSÄHTYNYT ja hypännyt luvan saatuaan kauniisti suoraan oikeaan menosuuntaan. Helppoa kuin heinän teko! Uskolla kyllä on oikein hyvä vartalonhallinta, joten jos se vaan malttaa niin onnistuu kyllä. Tässä treenissä teki kyllä hienoa työtä, kääntyi kauniisti eikä tullut kertaakaan läpi. Uskon tuntien vaan jatketaan tätä samaa reeniä se 10 000 toistoa ennen kuin edetään pätkääkään, jotta voin luottaa siihen että se reagoi pysäytykseen myös kuumana vauhdissa. 

Ihmisnuolessa jokseenkin sama idea, mutta nyt koira vaan tulee hypylle eri suunnasta ja kääntyy takaisin tulosuuntaan (laskeutuu siis jo oikeaan suuntaan). Tätä seisaaltaan niin, että ensi palkattiin koiraa vaan riman yli käteen (jotta siis varmasti pysähtyy..) ja sitten yhdistettiin luvalla käsiohjauksella hyppy ja itse pieni liike menosuuntaan, siinä palkka.

Molemmissa Mari suositti meille korostettua pysähtymistä (2-3 s.), jotta menisi tuo pysähtyminen ko. tilanteissa selkärankaan. Koitamme toimia ohjeen mukaan. Ja koitamme treenata näitä myös kotona, kun yksi hyppy tuossa pihalla nököttää.

Lopuksi vielä pieni ratapätkä, jossa tiukka valssi ja perusvalssi. Ei kuulostanut eikä näyttänyt vaikealta, mutta voi miten hyvä harjoitus meille.

Eli lähetys liikkeellä (ei suoraan haltuunottoon, jotta vaikeampi), sitten tiukka valssi kakkosella, haltuunotto ja hyvä kääntö kolmosella ja valssi nelosella. Tiukka valssi toimi nyt Uskon osalta ok (itse sössin kun en osaa liikkua siitä sulavasti pois vaan jään aina ihmettelemään, että pysähtykö se nyt ihan oikeasti ). Ahaa -elämys tuli itselleni tuolta neloselta, kun Usko meinaa niin kovin helposti singahtaa mun selän taakse, vaikka olinkin toisinaan ihan ajoissa valssilla ja ilmeisesti vielä kohtuullisen selkeä. Noita pitää siis treenata erikseen, jotta se tajuais tulla aina valssin jälkeen oikealle ohjauspuolelle. Toivottavasti ehdin ja muistan treeniä tätä samaa juttua tässä joskus itsekseni.  

Ahkun kanssa eilen tokossa paikallamakuu (levoton, mutta parempi kuin aiemmin), luoksepäästävyys (suurella namiavulla takamus maassa vaikka "tuomari" koski koiraan), luoksetulo (suullinen käsky, ei apuja, muuten hyvä, paitsi lähdössä pieni viive) ja seuraamisia häiriöllä (vastakkain tulevat koirat). Lisäksi otettiin hyppy, jossa Ahku yritti väkisi etsiä namukipon, vaikka sitä en ollut laittanut. Pysyi kuitenkin seisomassa vaikka tulin viereen, tämä uutta!