Meinaa pitää vähän kiirettä tällä hetkellä, joten päivityksetkin jääneet paitsioon... Mutta treenattu toki ollaan!

Maanantaina Usko & Eero kävivät metsällä, ei kunnon riistatöitä tällä kertaa. Molemmat ehkä vähän väsyksissä?

Kas:in koiratiistaissa seuraavaa:

TOKO A & U

Tehtiin paikallamakuu ryhmäliikkeenä, seuraamisen käännöksiä, luoksetulon vauhtia ja hyppy. Tässä lähinnä Ahkun tekemiset. Paikallamakuu molemmilla ok. Ahku meinaa vähän piipata, joten käyn vielä palkkaamassa suht usein ja merkkaan naksulla silloin kuin hiljaa ja katse suorassa. Seuraamisen käännöksissä Ahku kääntyy oikein nätisti vasemmalle, mutta oikealle kääntymisessä ongelmaa (kontakti herpaantuu hetkeksi). Parani, kun Eeron vinkistä käskytin 'katso' samalla kun käännyin ja annoin selkeämmät avut vauhdin hidastuksella ja pään käännöllä. Mutta vaatii vielä treeniä. Sain muuten asennon suoristamisen treenaukseen pitkän nakin avulla kouluttajalta uuden vinkin; nahkahanskat :D Täytyy kokeilla. Hyppy meni Ahkulta hyvin, edelleen lopetin liikkeen siihen että palkaan seisomisen hypyn yli ja siitä vapautan.

AGI AHKU

Ahkun agissa tehtiin kahta eri treeniä, vanhaa tuttua hyppysuorakulmiota ja ratapätkää, jossa putki-A -ansa, hyppyjä & rengas. Hyppysuorakulmiota otin monella tavalla ja molempiin suuntiin ja tällä kertaa Ahku kyllä seurasi ohjausta mainiosti, vaikka ohjaus varmasti olikin melko epämääräistä. Huomasin, että Ahku pystyy hyppäämään melkein paikaltaan sivusuunnassa, kun olin käskyissä myöhässä. Tällä koiralla siis mahdollista onnistua viimehetken ohjauksissakin. Tietenkään niihin ei pyritä, mutta mukava oli huomata tuo herkkyys mun käskyille. Ahku ei kyllä muutenkaan lukitse esteitä kovin aikaisin tai itsenäisesti, kuten Usko tekee. Hyppysuorakulmiotreeni meni siis kokonaisuudessaan taas sujuvasti ja mukavalla vauhdilla. 

Ratapätkällä myös Ahkulla on hinkua A:lle, joten tarkkaan sai ohjata jotta koiran sai putkeen (eli työntää ihan putkeen asti ja seisoa itse A:n edessä ;D ). A mentiin edelleen tiukasti käsiohjauksessa, nyt ilmeni sellaista, että jäi hidastelemaan alastulolle. Ei ole siis tajunnut 2 on 2 off systeemiä, mutta senhän nyt tiesinkin. A on Ahkulle vaikein kontakti, ilmeisesti alastulo on niin jyrkkä, että Ahkun on vaikea pysähtyä vauhdista. Meinaakin aina luisua istumaan maahan A:n eteen. Hauskaa sinänsä, että vastaavan jyrkkyyden takia A taas Uskolle se helpoin kontakti. Ihanaa, kun koirat on niin erilaisia ;D

Erikseen otin vielä keppejä & keinua pelkästään ja etenkin keinu meni hienosti, en joutunut kiristämään hihnaa lainkaan ja näytti, että alkoi ehkä jopa tajuta 2-2 systeemiä. Kokonaisuudessaan Ahkulla tämän syksyn ehkä paras treeni, oisko johtunut myös siitä, että koiria oli vain 5 paikalla joten rauhallisempaa ja ei paljoa odotteluja. 

AGI USKO

Myös Uskolla kaksi eri treeniä, joissa toisessa keppikulmia ratapätkällä ja toinen ratapätkä, jossa hyppyjä, putki, muuri & rengas. Mun Uskon ohjaaminen on edelleenkin ihan lukossa, joten juuri mitkään käännökset ei kulje. Päätin, etten anna sen haitata, tilanne on nyt tämä ja taannoin esittelemäni 'voimaantujan muistilistan' mukaan annan itselleni aikaa tässä. Kai ne jumit joskus aukeaa. Positiivista oli hyvä muuri (jonka suoritti myös hienosti itsenäisesti omalla radallaan), joten muurin ongelmat on ainakin tällä hetkellä ohi. Keppikulma treenejä en ottanut ollenkaan, koska kepit ei ole meillä siinä kunnossa. Otin keppejä muutaman kerran pelkästään ja sitten yhden hypyn takaa. Meni ihan älyttömän hienosti, mutta vielä en voi paljoa irrota kepeiltä. Täytyis saada lisää sitä loppupalkkaus treeniä, kunhan vain pääsisi jonkun avustajan kanssa treenaamaan. Oikean alotusvälin näköjään hakee kun jään aluksi vähän taakse enkä juurikaan yritä siinä ohjata muuten kuin suullisella käskyllä. 

Treenien jälkeen palkittiin itsemme Uskon kanssa mieluisalla aktiviteetilla, joka varmasti osataan, eli aivottomana suoraan eteenpäin juoksemisella :D Olin käynyt edellisenä sunnuntaina Ahkun kanssa kevyesti kokeilemassa, että nilkka kestää juoksua, joten juostiin sitten treeneistä kotiin, jotta Eeron ja Ahkun ei tarvinnut meitä odottaa. Oli mukavaa ja tehtiin uusi aikaennätyskin (53 min.), mutta sen jälkeen ollutkin (ainakin mulla) jalat koko loppuviikon aivan jumissa.