Uskon sairastaessa pääsee Ahkun kanssa sentään harrastamaan.

Tokossa otettiin eka luoksepäästävyys, nousi eka kerralla Tiinaa vastaan ja toisella yrittämällä pysyi sitten istumassa. Sitten liikkestä seisomista ja paikallamakuu sekä hyppy. Liikkeestä seisominen on kyllä mennyt hiven eteenpäin, eli seisahtui nyt ilman käsiapua jo muuallakin kuin seinän vieressä. Jatketaan harjoittelua samaan malliin, tästä vielä liike saadaan! Paikallamakuu samassa jamassa kuin ennen, eli piippaa. Tähän pitää jotain keksiä, ei parane itsekseen. Hyppy oli ensin ponneton ilman namukippoa, mutta kipolla sitten parempi. Ahkua ei vaan vissiin motivoi hypätä ilman mitään houkutinta?

Yleisesti Ahku oli vähän normaalia poissaolevampi, on mielestäni muutenkin ollut tässä muutaman päivän jotenkin masentuneen oloinen. Liekö Uskon sairastaminen syynä vai mikä syysmasennus? Lihasjumit? Anaalirauhaset?

Agissa koira piristyi hetkittän, eli pelkäsin paljon pahempaa jumitusta kuin olikaan. Otettiin keppejä pelkästään ja meni ihan pirteästi, mutta en koittanutkaan nyt irrota kepeiltä vaan halusin vain lisätä iloa ja vauhtia tekemiseen. Itseohjautuvaa ratapätkää, jossa rengas, pituus, hyppy ja putki - A -ansa meni ihan pirteästi, myös A radalla ihan mallikas. Kerran varasti kesken radan toisen koiran puomin päässä olevalle namukupille, mutta ihme kyllä pysähtyi välittömästi kun komensin ja palasi mun luo vaikka oli enää n. puolen metrin päässä kupista. Vau. Ehkä treenin paras anti ;D Pelkästään otettiin kontakteista keinua ja puomia hihnassa, kerran meni keinu pitkäksi, muuten molemmat meni hyvin ja ei tarvinnut hihnaa kiristää. Varsinainen treeni oli hyppyjä ja putken sisältävä, jossa tehtiin valssit joka väliin. Kaksi isoa avokulmaa, joissa Ahkua sai kyllä ohjata ihan perille saakka jottei tullut välistävetona. Sain palautetta siitä, että edistän liikaa, jolloin joudun pysäyttämään oman vauhdin jolloin koirakin alkaa jumittamaan. Kun yritin sitten liikkua 'hiiriaskelin', mutta siten että pysyin koko ajan liikkeessä, pysyi Ahkukin mukana paljon paremmin. Tämä täytyy muistaa, Ahku on tosiaan niin eri tapaus kuin Usko ettei ole syytä hulluna kiiruhtaa.

Lopuksi 30 min. jäähdyttelyä hölkäten. Kun venyttelin Ahkua kotona huomasin edelleen oikean takajalan ja vasemman etujalan olevan erityisen jumissa. Normaalisti on tykännyt venyttelyistä, mutta nyt ei meinaa antaa varsinkaan noita jalkoja venyttää. Jotenkin siis ilmeisesti liikkuu siten, että ristikkäiset jalat menee juntturaan...