Uskon agiura ykkösluokassa on nyt sitte ohi, kun saatin viikonloppuna vihdoin se vimppa nolla ja menolippu kakkosiin . Huh helpotus, sanoo ohjaaja, joka ei niin kauheasti rakasta sellaisia suoria vauhtiratoja tuon eläimen kanssa. Ykkösissä kisattiin 21 starttia, joista 5 nollaa, 7 hyllyä ja loput jotain siltä väliltä. Ensimmäinen serti siis Uskolle, kun ei tuota näyttelymenestystäkään ole juuri meidän kauniilla siloposkipojalla ollut.

Viikonlopun starteista ensimmäinen jouduttiin keskeyttämään, kun Uskopoika pomppas lentokeinun, se sika! Oisko ollut sitten melkoisen suoran juoksuradan aiheuttamaa hurmosta tai jotain kisajännitystä, mene ja tiedä. Keinun ylösmenokontaktin otti kuitenkin vielä ihan kiltisti (ja sitä ennen A:n ja puomin molemmat kontaktit), joten hieman ehkä yllättävä veto, vauhtia kun ei tuossa kohtaa voi syyttää. Lentokeinuja tuli kyllä yleisestikin ihmeen paljon ja keinun painotuksia kuulin arvosteltavan. Meillä ei sinänsä mitään jossiteltavaa, kakskakkonen on aika mustavalkea suoritustapa ja lentokeinu sillä tekniikalla mahdoton vaihtoehto. Tuumaustauon jälkeen päästiin onneksi paikkaamaan tilannetta toiselle agiradalle, jolla Usko sitten oli oikein hyvin kuulolla ja teki nöyrin mielin yhteistyötä . On sen otuksen kanssa tahkottu, mutta sitäkin mukavammata tuntuu, kun vihdoin on alkanut jollain tapaa kulkemaan tämä homma.

Iisukan kanssa agiliidoissa ajauduttiin tällä viikolla sellaisiin haasteisiin, että jodun tarkemmin miettimään koiran palkkaamista. Treeneissä koira oli osin kiinnostuneempi muiden koirien vinkuvista leluista kun mun tarjoamista ilmeisen ankeista vinkumattomista. Samoin pelkkä esteiden suoritus (esim. pussin läpi viuhahdus) kiinnosti enemmän, kun mun kanssa leikkiminen, auts! Nyt täytynee tosiaan marssia ensitilassa hakemaan erilaisten vinkuvien lelujen arsenaali ja miettiä uudelleen myös ruualla palkkaus, Iisi kun ei ole ollenkaan niin perso makupaloille. Eiköhän tuo ongelma jotenkin ratkea. Ihanan innokas agiliitäjä penska kuitenkin on, enempi saa visiin keskittyä hillintä- ja hallintaosastolle kun innostamiseen.