Kun olin aktivoinut koiria tiistaista torstaihin oli perjantaista sunnuntaihin Eeron vuoro. Koirat olivatkin sitten joka päivä metsässä, kuinkas muuten Kieli ulkona. Ahkun loppuviikon kohokohtiin kuului huuhkajan jäljittäminen, jota A teki suurella intensiteetillä. Ei vain huuhkaja jäänyt puuhun paikalleen, joten ei tiedä oisko kajahtanut haukku jos näin ois käyny. No, ehkä ei, ainakin hissukseen Ahku pöllöä jäljitti.  

Usko kohtasi noin 15 teeren parven (ainakin osa kiepeistä) ja peräänhän sitä mentiin niin että viuhahti. Uskolla alkaa olemaan jo kuntokin taas niin kohdillaan, ettei syvä hankikaan sitä juuri hidasta. Hieno hommahan se, että koira on hyvässä kunnossa, mutta pysähtymistreenejä ajatellen olisi myös mukavaa mikäli luonnonolosuhteista saisi hieman apua (sillä kaikki apu olisi totta totisesti tarpeen).

Sunnuntai-illan tokossa treenailtiin noutoa ja liikkeestä seisomista, sekä otettiin yksi paikallamakuu. Noudossahan Uskolla ei mitään ongelmaa ja Ahkulla taas suurta ongelmaa, eli keskimäärin menee ihan kivasti? Päättämätön Ahkukin kyllä nosteli vierasta kapulaa maasta mun käteen aivan hyvin, joten intensiivisellä harjoituksella saataisiin tästä varmaan joskus liike. On vaan niin paljon treenattavaa ja niin vähän (?) aikaa... 

Paikallamakuussa molemmilla koirilla oli tänään piippaus -ongelma, tosin Ahkulla ei niin paha kun liikuin itse aika paljon (kun hallilla oli niin kylmä) ja kävin palkkaamassa kohtuullisen usein. Molemmat kuitenkin pysy hyvin maassa, joten se ei ongelma, mikä lienee tärkeintä. Ahkulla kyllä meinaa pää pyöriä melko tehokkaasti, ei jaksa vielä keskittyä.

Liikkeestä seisominen on molemmilla koirilla samassa jamassa, eli ihan alkeissa. Nyt sain uudet erilaiset ohjeet treenaamiseen, joten kokeillaan sitä mallia sitten.Vaikutti hyvältä.

Molemmilla koirilla oli hyvä kontakti päällä, Usko etenkin on osittain aika mainio, joskin yksi iihana belgineito meinas saada poikaparan pään hieman sekaisin Pusu. Ahkun seuraaminen alko olla taas hyvää, samaa tasoa kun viime vuoden lopulla.

Mukava touhuviikko takana ja varmaan lähes yhtä mukava viikko edessä. Huomenna Ahkulaisen kanssa ajatuksissa epäviralliset agikisat, jos vaan pakkanen ei pauku liian kovana (nyt siinä -20 pintaan). Sinänsä ehkä vähän höpöä mennä, kun kontaktit ja kepit on taas Ahkulla totaalisen hakusessa, mutta ei kai tämä nyt niin vakavaa ole Silmänisku.