Oltiin Iisin kanssa pentupäivillä Hauholla. Mukana oli Urpoa ja Chisua lukuunottamatta kaikki Gironin sarjakuvasankarit, Dumle Hollanninihme ja muutama muu koira. Tarkoituksena viedä koirat linnulle. Maastossa oli istutettuja fasaaneja riittävästi. Kaikki koirat pääsivät useasti linnuille.

Iisin kohdalla homma meni aika perinteisesti, mitä nyt Iisin kanssa tahtoo tauon jälkeen aina olla. Aluksi ei koiralla ollut mitään hajua, mitä täällä tehdään ja haku oli saappaan kiillottamista. Myöskään lintuja ei osattu tai ymmärretty seisoa. Ennenkuin oli kolme kertaa törmätty lintu ylös. Sitten muuttui ääni kellossa!

Ensin seisonta kiinteän puskan alle. Paikassa ei voinut ampua, eikä minulla ollut siinä kohtaa pyssyä kannossa. Avanssikäskyllä hillitön syöksy puskaan ja toiselta puolelta tuli ensin fasaani ilman pyrstöä ja heti perässä Iisi sulat suussa... puhalsin pilliin ja Iisi pysähtyi heti ja jäi katselemaan fasaanin lentoa! Siitä luokse ja hirrrweet hirwwweet kehut! 

Kävimme paistamassa makkarat ja syömässä mainiota rosvopaistia, mitä yksi osallistuja oli tehnyt. Niin ja Dumlen yksivuotiskakkua! Meleko herkut niinku jahtipäiväksi...

Tauon jälkeen haimme narttuporukan kanssa yhdessä fasaaneja kukin vuorollaan. Pari kierrosta meni niin, että Armi, Ruska ja Iisi eivät löytäneet linnun lintua, vaikka hajuja kyllä oli paljon. No sitten Iisillä tärähti kiinteä seisonta ja mulla oli haulikko valmiina. Avanssi noin 15 metriä ja fasaanikana ilmaan. Koira jäi heti paikalleen, mutta kana lensi vähän liikaa koiran suuntaan, en ampunut. Ensimmäisen perään lähti vielä toinen kana, joka lenti parempaan suuntaan ja koiran pysyessä edelleen paikallaan, pudotin linnun. Otin Iisin käskyllä luokseni ja kun sain koiraan kunnon kontaktin, käskin noutoon. Tämä oli jännittävin paikka minulle, tiesin kyllä, että Iisi pysyy linnun lähtiessä hyvin paikallaan ja korvat ovat auki. Lämmintä lintua ei kuitenkaan ole Iisi noutanut kertaakaan ilman apuja. No nyt nouti ja meni heti kyllä linnulla ja jäi seisomaan sitä aivan muutaman sentin päästä. Sanoin uudestaan nouda ja Iisi hyökkäsi linnun suuhunsa ja toi sen suoraan minulle! Luovutus seisaaltaan, en alkanut kikkailemaan mitään istumisia. Vähän leuat kävi noudossa, mutta katsotaan, miten se homma kehittyy kun saadaan enemmän lämpimän linnun noutoja. 

Siinä oli Iisin ensimmäinen täydellinen riistatyö avansseineen, pudotuksineen ja noutoineen. Kyllä sitä on yritetty useaan otteeseen aikaisemmin, mutta aina joku pikkujuttu on pudotuksen estänyt. 

Kuvia ei reissusta minulla ole, kun jäi kamera kotiin... Katsotaan saadaanko muiden osallistujien ottamia kuvia jossain vaiheessa.