Meillä on todellakin narttu talossa. Seuraavassa kuvasarjassa Iisi näyttää, miten tyttökoira somistautuu.

Kaulakorut paikalleen!

Sitten näytetään, miten isännän käskyt ymmärretään. Varmaankin aiheena on istu, mutta nyt ymmärrän sen niin, että käy heti Chisun kimppuun ja alista se.

Että näin hyvin osaan totella!

Jepjep! Iisi ja Chisu kävivät eilen treenaamassa teerillä. Niitä löytyi ja peräänmenoaikeita ei ollut. Tuulettomuudesta johtuen en odottanut näkeväni seisontaa, eikä sitä tullutkaan. Iisin ansioksi täytyy mainita erityisesti yksinäinen ukkoteerenrötkäle, joka joka käveli edellämme alun toistasataa metriä. Iisi otti suon laidasta teerelle hajun ja lähti seuraamaan hajuvanaa välillä pysähdellen. Olin sen verran järkevä, että annoin koiran mennä ja seurasin vaan perässä tarkkaillen. Viimein minulta loppui usko ja pillitin luoksetulokäskyn. Iisi pysähtyi samassa seisonnan näköiseen tilaan (mutta tuskin se sitä vielä oli). Sanoin "Iisi!" ja koira kääntyi tulemaan minua kohti. Mutta eipä tullutkaan luokse, vaan teki yllättäen mutkan ja puoliympyrän lähelle sitä paikkaa, mihin aikaisemmin pysähtyi. Ja tökkäsi siitä sitten ukkoteeren lentoon! Matkaa koiraan oli noin 40-50metriä, puhalsin pilliin ja Iisi istui! Käsittämättömän hienoa! Siitä pillillä luokse ja tuli heti ja sai kunnon kehut! 

Elikkä itse vähän mokasin kun en uskonut koiraa loppuun asti, mutta eipä tuo haittaa. Tuntuu aivan uskomattomalta suoritukselta, että tuon ikäinen koira jäljittää joko kävelevän tai tai sitten jonkin aikaa sitten kävelleen teeren sadan metrin päähän ja löytää vielä linnun ja tökkää sen lentoon ja jää paikalleen! Lahjakasta minusta!

Toinen tilanne oli poikueelle, hieman samantyylistä hajunhakemista kuin yksinäisellekin teerelle, mutta nyt haku pysyi kuviossa paremmin, eli luultavasti olivat aamulla/päivällä tepastelleet jälkiä, joita koira sitten haisteli. Olin koiran tasolla kun teeripoikue (n.10kpl) alkoi lähtemään 5-10 metrin päästä Iisistä. En ehtinyt edes pilliin koskea, kun koira jo istui!   Elikkä linnunlähtöön ehdollistettu istuminen tuntuu olevan onnistunut! Tästä on kyllä erinomaista jatkaa, samalla meiningillä vaan etiäpäin.

Ja sitten poseerauskuva treenikavereista liivineen.

Chisu ja Iisi. Kanalintujen kauhut.