Tai ehkä ne paremmat lentelee vielä metsässä tyhmempien jäätyä saaliiksi, mene ja tiedä. Jokatapauksessa Usko ja Eero ovat avanneet kanalinnuskauden ihan asiallisissa merkeissä useammalla riistatilanteella näiden kahden ekan päivän aikana, muutamalla ohiammutulla teerellä ja yhdellä kassiin päätyneellä pyyllä. Seisonta vaikuttaa olevan aika herkässä, eli useampia tyhjiäkin seisontoja on tullut. Mutta ehkäpä ne jää pois kun kokemusta karttuu, toivotaan ainakin näin.

Eilen illalla neljän tunnin metsästyksen jälkeen siis mentiin Uskon kanssa kesäkauden viimeisiin Active Dogin treeneihin (mahdollisesti myös koko vuoden viimeisiin, mutta toivottavasti ei). Mikko laittoi meidät vikan kerran kunniaksi tekemään vauhdikasta rataa, joten saatiin siis juosta ihan hiessä.

Lähetys kakkosen ja kolmosen välistä valssilla ja ennen kolmosta pieni jarraus ja vekki, jotta linja putkelle. Ennen rengasta myös pieni vekki. Ysillä järjetön TÄSSÄ ja 11-12 tiukasti hallussa pitäen pyörittäen putkelle. Reilusti etumatkaa kun koira putkessa ja päälle juoksi 16 hypylle (siis vastasella =oikee käsi tuolta seinän puoleltaja jarrua vähän ennen putkea). 21 putkelle persjättö ja 23 putkelle takaaleikkaus. Tämä siis mun plääni ja suunnilleen näin se menikin. Usko kun oli kuin eri kaveri, vauhdista oli poissa 1/3 ja se reagoi mun haltuunottoihin Meni aluksi ihan pasmat sekasin kun se tosiaan pysähty kun otin sitä tiukasti haltuun, vaikka normaalisti liitää se jälkeen vielä useamman metrin suuntaan x. Eli tosiaan pystyin tekemään tuon 11-12 hallussa pyörityksen. Ja koska vauhtia oli leikattu, niin pysyin hyvin sen mukana koko ajan, mikä teki tietty ohjaamisesta helpompaa. Kostautu sitten irtoamisessa, eli jouduin saattaa normaalia pidemmälle esteillä, mutta toisaalta ehdin ihan hyvin. Ihan kiva, että pystyn ohjaamaan koiraa kohtuullisesti ainoastaan sillon kun se on ensin väsyttäny itteään metällä useita tunteja Mutta olipa vain hauskat vikat treenit!! Nyt vaan sormet ristissä, että saatas näitä vielä tälle syksylle lisää.

Jottei Ahku olis aivan paitsiossa, niin se oli mukana eilen lämppäreissä ja jäähdyttelyissä ja tänään käytiin muutaman tunnin ihanalla aurinkoisella rauhallisella takamettäiltalenkillä vähän sieniä ja marjoja poimiskellen poikien ollessa metällä.

Uskoon ollaan molemmat oltu aika tyytyväisiä tällä viikolla, tuntuu kuin pahin kouhottaminen ois jäänyt pois ja kaveri malttaa nyt keskittyäkin tekemisiinsä. Oiskohan tietty tekemistä sillä, että aktiviteetin määrä ehkä tuplaantunut tässä viime aikoina, kotonahan tuo vaan jatkuvasti nukkuu...