Usko ja Eero olivat to-su joka päivä mettällä ja lintukontakteja on ollu runsaasti, sekä onnistuneita että sitten niitä vähemmän iloa aiheuttaneita. Kaksi pyytä lisää on päätynyt pivoon.

Maanantai oli Uskolla täysin lepopäivä, reppanan kivekset kun meinasi olla aivan vereslihalla. Raapiutuu tietty metässä kaikkiin risuihin kun mikäs niitä suojais.

Tänään oli sitten ohjelmassa agia Kassilla. Lämppärilenkillä tehtiin kyllä myös pysähtymisharjotus siivityksestä, iso ukkoteeri kun oikein tälläyty meidän uralle . Näin sen jo kauempaa mettäpolulla, koirat ei nähny eikä saaneet myöskään hajua. Hidastin kävelyksi ja teeri päästi todella lähelle, ihan muutamaan metriin (väisti hieman suojaan mettän siimekseen). Koirat ei jostai syystä saaneet hajua linnusta, vaan hokasivat sen vasta siivityksestä. Siitä sitten nätti paikallaan pysyminen Uskolle, aivan rauhalisesti katseli siivittävää lintua .

Treeninä oli kaksi lyhyttä harjotusta, joissa paljon haltuunottoja ja sellasta pientä vääntöä. Oikein hyviä treenejä siis meille. Ihmeiden aika ei oo ohi, sillä vaikka Usko oli hyvin korkeessa vireessä vauhti päällä lepopäivän jälkeen, niin silti se reagoi mun ohjaukseen ja haltuunottoon kerran jopa niin hyvin, että käänty haltuun ennen estettä, jee!! En tosiaankaan uskalla nuolasta ennen kun tipahtaa, mutta nyt on sellanen fiilis, että jonain päivänä se vielä kuuntelee mun ohjausta eikä vain räiski (välillä kun on tuntunut ettei tää homma ertene koskaan mihinkään).

Itekseen otin 6 x puomia namukipolla hihnassa (kaikki ok) ja keppejä loppupalkalla vinosta avokulmasta hypyn kautta sekä putken jälkeen siten, että kepeille käännyttiin putkelta tulosuuntaan (tässä siis myös ennen putkea jarrauksen treeniä). Hyvin reagoi nyt putkisihinään ja käänty suoraan putken suulta ja hyvin myös haki keppien alotuksen vaikka olin itse noin keppien puolivälissä.

Kivat treenit, mutta päivän paras uutinen oli se, että saatiin myös syksylle ryhmäpaikka Active Dogilta . Reenaillaan lokakuusta lähtien aina torstai aamuisin ysiltä, pakkoaamulenkkiä siis tiedossa, hyvä niin! 

Nyt vuorossa Uskolle kahden viikon agitauko, kun on ensi viikon Sallassa metällä ja minä sitten seuraavan viikon reissussa (eli Usko Oulussa metällä). Näihin tunnelmiin on kuitenkin hyvä jäädä tauolle