Tänään taas lisää oivalluksia ja asioita pohdittavaksi, sen suhteen ollut kyllä hieno kevät! Toivottavasti nämä pohdinnat vaan tosiaan realisoituu suureksi määräksi raakaa työtä, sitä nimittäin on luvassa jos halutaan koirasta sellainen kun halutaan. Kyse siis Uskosta, vaikkakin Ahkun kanssa olisi ihan varmasti samanlainen työmaa. Mutta edetään nyt yksi tavote kerrallaan.

Eli aamusta heitin Eeron Auran majalle Oulun kanakoirakerhon kevätpäivään ja koirien kanssa jatkettiin hallille. Helteestä huolimatta tehtiin noin puolen tunnin juoksulenkki alle ja sitten molemmat koirat (tyhjään) halliin. Usko sai alottaa puomin alastuloilla, joita nyt hihnan kanssa 5 + 5 ja tavotteena tarkkuutta tassuihin (tassut heti kontaktin ja maan rajassa). Sitten meinasin alkaa tekemään Uskon kanssa pieniä ratapätkäharjotteita, mutta ensin piti harjoittaa mielentilaa, eli saada koira sivulle rauhallisessa mielentilassa ilman pihaustakaan. Otti noin 30-40 toistoa, mutta sitten ok.

Tehtiin poispäinkääntöjä, valsseja, persjättöjä käännöksessä yhdellä hypyllä ja välistävetoja. Lisäksi vielä niitä 'uusia' valsseja, joissa pysähdytään. Ihan ok.

Usko tauolle ja Ahkun kanssa vähän toksua. Sitten vielä Uskon kanssa kuudella kepillä kepeille imutusta ja takaaleikkauksia.

Jäähdyttelemässä käytiin hihnakävelyllä ja hetkittäin jo aivan mahtava fiilis kun koirat kulkee kauniisti hyvässä mielentilassa sivulla. Pienestä sitä voi ilostua

Seuraava etappi oli Auran maja. Usko käyttäytyi ensin aivan erityisen mallikkaasti, mutta kun alettiin kaivaa kettuja, jäniksiä ja noutolintuja esiin, niin johan pomppasi. Sitä viereystilaa työstettiin siinä sitten toista tuntia alaspäin. Sinnikäs kaveri, ei voi muuta sanoa. Joutu kyllä käyttämään kaikki mielikuvat, että pysyi itse tyynenä ('löisinkö kanaa' jne. jne.). 

Huh, eipäs tarvii miettiä mitä tekee tulevana kesänä (ja syksynä ja talvena), mutta kivahan se vaan on kun on tavotteita .