Uskon kanssa metsälenkillä. Haku oli jopa hyvää. Hyvällä sykkeellä tehtiin töitä riistan löytymiseksi. Ensimmäinen tilanne seurasi kohta, kun näin punaisen liivin vilkkuvan turvesuon reunapusikossa vinhasti edestakaisin. Jäin seuraamaan, saisiko koira mitään valmista aikaiseksi. Kohta näin juuri ja juuri, kuinka tumma möykky lähti puusta. Jonkinlainen kotkotusääni kuului hetken päästä myös, mutta sitä ennen kaikui pari koiran haukkua... Ei pitänyt koiran pää, kun hajua oli vaikka kuinka, mutta lintua ei missään ja sitten se lähteekin yläpuolelta puusta. Olimme siksi kaukana, että en rankaissut koiraa välittömällä autoon palauttamisella, vaan seurautin toisiin maisemiin ja uudestaan hakuun.

Sitten alkoi jälleen itsensä kouluttaminen. Koira katosi kohta, mentiin myötäseen ja arvelin sen olevan linnuilla. Odottelin hetken, mutta ei merkkejä liikkuvasta koirasta. Aloin varovasti etsimään Uskoa (onpa hengellistä). Vaan ei löytynyt ei. Kunnes aiemmista treeneistä tuttu kuvio toistui: Koira tuli luokse ja lähti tulosuuntaan. Kutsuin uudestaan luokse ja kysyin mitä asiaa, jolloin koira vinkumisen kera lähti tulosuuntaan. Jotenkin ajattelin, ettei koira kyllä kunnolla mitään ilmennä... mutta mitä muuta tuo sitten on kuin tiedottamista??? Miksei voi uskoa vähemmälläkin, että koiralla on lintuja tiedossa?!?

Onneksi olin sen verran järjissäni, että lähdin seuraamaan koiraa, enkä päästänyt sitä liian kauas, vaan pistin pillillä maahan aina välillä. Taas se 200 metriä mentiin ja sitten aivan kiinteä seisonta. Aika jyrkästi tulosuuntaan nähden osoitti kuono, kun mentiin koko ajan myötätuuleen. Ja mitä tekee koiranohjaaja suuressa viisaudessaan. Koira on tiedottanut oma-aloitteisesti, vienyt linnuille ja seisoo 10 metrin päässä melkein vasten. Minäpä heti ajattelen, että tästä otan pillitiedotuksen! Eieiei... Sen sijaan, että olisin mennyt koiran luokse ja ottanut vaikka pannasta kiinni ja oltaisiin ajettu yhdessä linnut lentoon, lähdin marhaamaan koiran takamaastoon pilli suussa... No, 7 teertä ei kestänyt tätä ja alkalailla koiran ympäriltä lähtivät ja Usko perään. Meillä loppui treeni tähän, ohjaaja mokasi. Eikun autolle ja kotiin.