Agi treenit KASsilla, tosin ilman kouluttajaa tällä kertaa. Meitä oli vain kolme ohjaajaa (tosin 5 koiraa) paikalla, joten ehti treenata kerrankin hyvin.

Tehtäväksi oli annettu kaksi helpohkoa pätkää:

Tolla numeroidulla radalla Uskon pysty melko kivasti heittämään putkeen kolmos ja vitos hyppyjen välistä, jolloin ehdin mainiosti vastaanottamaan vitosen taaksen ja olla jo valmiina kääntämässä kutoselle ja seiskalle. Eipä juuri ongelmia tässä. Ahkua piti saattaa pidemmälle, joten valssasin kutosen ja seiskan välissä.

A-G radalla ainoa mitä siinä nyt oli erityistä niin yritin tehdä tiukkaa valssia E:lle. Omasta mielestäni olin kyllä ajoissa ja selkeä, mutto Uskolla meni silti suht pitkäksi, en oikeen tiedä miksi. Tosin vauhtia taas kyllä pojalla piisasi koneessa ihan muille jakaa, joten ehkei vaan sitten siinä treenin alussa kyennyt keskittymään? Ahkulla tuossa ei mainittavaa.

Koska aikaa oli ja Ahkulla ei ollut tänään niin hyvää treenivirettä, niin hain taas Uskon peliin loppuajaksi. Ja johan me treenattiin. Kaikkea sekaisin Kieli ulkona (ei vissiin kauhean fiksua, mutta siihen nähden kuitenkin suht. järkevästi). Hinkkasin eka tvistiä yhdellä hypyllä molemmin puolin, jotta saatas siihen tuntumaa. Sitten tvisti putken ja pakkovalssin jälkeen, kuten AD treeneissä tiistaina. Alko menemään loppujen lopuksi kivasti, otin varmaan kymmeniä toistoja. Sitten treenattiin vähän takaaleikkauksia muutamalla hypyllä molemmin puolin, saatiin onnistuneita suurin osa ja vielä irtoamista putkelta kolmen hypyn suoraan. Kun sanoin 'eteen' vaan kerran, niin edelleen koira jatko vilkuilematta koko pätkän, hyvä.

Keppejä otin eka yhden hypyn takaa pienessä avokulmassa molemmin puolin, ei ongelmaa. Siitä syystä uskaltauduin kokeilemaan keppien hakua renkaalta 90 asteen kulmassa siten, että itse olin ns. väärällä puolella. Eka otin ohjauksen vastakkaisella vähän poispäinkäännön tyylisesti ja hienosti haki oikean välin. Sitten vaan koiran puoleisella kädellä huitasin keppeihin päin ja edelleen haki U hienosti joka kerta oikeen alotuksen Nauru. Usko siis ilmeisesti osaa tän paljon paremmin kun mä oon kuvitellu. Nyt pitäs alkaa sitten treenaamaan leikkauksia/persjättöjä ja mun irtoamista kepeiltä seuraavaksi, mutta siihen tarvitsee kyllä apulaista vahtimaan palkkaa, jotta varmistetaan onnistuminen.

No joo. Sanomattakin selvää, että olin enemmän kuin tyytyväinen näihin treeneihin. Hiostin Uskoa (ja itseäni) väännöillä ja käännöillä varmaan melkeen 45 min. putkeen ja jätkä vaan paransi koko ajan kuin sika juoksuaan ja pääsi lopulta siihen transsikontakti -tilaan. Mahtavaa. Täytyy kokeilla tota joskus toistekin, jotta selviää oliko vaan tuon päivän mielentila vai onko tosiaan niin, että Usko vaatii eka sellasen puol tuntia tiukkaa treeniä, jotta saadaan 'löysät pois' (toki oltiin sitä ennen jo juostu se puol tuntia...). Analysoin tässä kotiin tultuani, että Uskon kanssa treenaaminen voi olla aivan mahtavaa (kuten tänään) tai aivan kammottavaa (kuten tiistaina), Ahkun kanssa treenaaminen on sen sijaan aina ihan tasaisen mukavaa.

Loppuverryttelyn (30 min.) jälkeen käytiin Uskomattoman kanssa vielä kierros koiraladulla (12min. 9sek.), ei minkäänlaisia väsymyksen merkkejä ilmassa siellä. Itseasiassa tais olla tän kauden nopein kierros tähän asti. Sitten vielä jäähdyttelylenkki ja nythän tuo sitten vetelee tyytyväisenä sikeitä. Mutta kyllä voi sanoa saksanseisojaa harkitsevalle, että kohtuullisen vaikeasti väsytettäviä ovat nuo penteleet Kieli ulkona.