Paluu kotiin ja arkeen ja ensi viikolla myös treeneihin. Saatiin kevääksi (13 krt) Uskon kanssa ryhmäpaikka Active Dogille, mikä on aivan mahtava juttu. Päästään treenaamaan kerran viikossa lämpimässä sisähallissa hyvässä ohjauksessa, hyvä kevät siis tulossa Nauru

Uskoa on treenattu ihanan lumisessa metsässä ja joitain ihan hyviä juttuja ja tilanteitakin tullut, mutta pahasti vaikuttaa siltä, että hieman on pitkä tauko tehnyt tepposia ja koira voisi olla paremminkin hallussa. Vaikutaa siltä, että pelkkää liikunnan iloa on nyt niin paljon, että kun 'linkun laskee irti' vetelee se aluksi noin kilometrin täysillä suoraan siihen suuntaan mihin kirsu sattuu osoittamaan, sitten kännös ja sama homma toiseen suuntaan. Tiukkaa tottistelua ja mettä-/hakutreeniä kera ketunhäntien, porakoneiden ja lentäväin esinein siis luvassa Uskolle koko kevät, sellainen uuden vuoden lupaus Eeron kanssa tehtiin. Kaiken takana riittävä määrä toistoja riittävän tiuhaan, jotta saadaan aikaan mahdollisia neurologisia muutoksia (eli oppimista aikaiseksi, lue lisää; Pulvermüller, F., & Berthier, M. L. (2008). Aphasia therapy on a neuroscience basis. Aphasiology, 22, 563-599, tämä artikkeli toi viimesilauksen tämänhetkisiin koulutusajatuksiin Hymy ). Ja agiliitoa ois kanssa tietysti tarkotus harrastaa ainakin se kaksi krt/viikko, varovainen tavoite aloittaa kisaaminen syksyllä. Lisäksi ohjelmassa vetohiihtoa ja -juoksua, jossa ehkä saa pahimmat juoksuinnot purettua. Näillä eväillä saadaan toivottavasti koira syksyksi paremmin kuulolle ja onnistunut metsästyskausi aikaiseksi Silmänisku Suurin toive tietenkin on, että molemmat koirat pysyisivät terveinä ja saataisiin täysipainoisesti harrastaa. 

Koska oon ollu Ahkun edistymiseen tyytyväinen, jatketaan Ahkun kanssa syksyn malliin, eli rennosti reenaillaan agia ja tokoa (jos vain ryhmäpaikat saadaan) ja lisäksi käydää kisoissa jos sattuu olemaan sopiviin aikoihin hollilla. Tavoitteena treenata kisoissa toimiminen mulle kuntoon, ennen kuin sinne uskaltautuu tuon toisen suharin kanssa. Ahkun kanssa voitas ehkä myös syksyllä käydä katsastamassa tokon alo kokeet, jos vain saadaan edes muutama liike sille hollille.

Nyt kun tavotteet on asetettu, niin eipä siinä muuta kun touhustamaan koirain kanssa!