Talvinen tiistai ja Ahkun kanssa toko-agissa.

Tokossa päivän teema oli lelulla palkkaus, mikä ei meidän tapauksessa onnistu (vaikka taas sitä vähän yritinkin). Ei toimi ei. Tehtiin useampi ryhmäpaikallamakuu, joissa Ahku edelleen pysyy hyvin mutta ei hiljene. Sitten tehtiin seuraamista, josta kouluttaja totesi Ahkun asennon hieman suoristuneen. Tätä olen itsekin mielestäni havainnut, hyvä juttu. On siis vielä hetkittäistä, mutta antaa viitettä siitä, että harjoituksia kannattanee jatkaa, jonain kauniina päivänä koira saattaa kulkea suorassa sivulla :D Kontakti oli eilen seuraamisessa mainio myös käännöksissä.

Luoksetulo menee hyvin aika suurilla käsiavuilla. Kouluttajan pyynnöstä kokeilin ilman apuja, niin koira oli aivan hölmistynyt, jäi seisomaan mun eteen eikä sivulle tulokaan luonnistunut. Tyytyväinen olen siihen, että luoksetulo on kuitenkin vauhdikasta ja inostuneen näköistä (ainakin Ahkuksi), mikä on kyllä mielestäni kaikkein tärkeintä jo ihan käytännön elämänkin kannalta. Siis että luoksetulo on koirasta hauska liike. Yleisesti olen miettinyt, että Ahku on hyvin vahvasti eleillä toimiva. Ehkä pitäs enemmän harjottaa sen kanssa vaan kuulonvaraisia käskyjä, en tiedä.
Lisäksi otettiin hyppyä, ihan vähän 'noutoa' ja joitain liikkeestä seisomisia.

Agissa meitä oli taas vain kaksi ei niin tykkiä koiraa paikalla, joten kouluttaja oli suunnitellut iloisen vauhtiympyrän + kahdeksikon. Ahku meni ihan iloisesti eikä juuttunut kertaakaan. Tässä oli hyvä havainoida sitä, miten koira kestää vedätystä tai taakse jäämistä. Vahvistui se, että vedätystä ei kestä yhtään, eli pitää viedä juurikin esteelle, että rimat pysyy ylhäällä. Ympyrän yksi rima tippui useamman kerran kun hieman oikaisin seuraavalle hypylle. Kun korjasin oman linjan niin johan pysyi rima ylhäällä. Kasiradalla sain putkilla leikattua ihan hyvin.

Harjoteltiin vielä irtoamista namukupilla ja ilman, Ahkuksi irtosi lopulta jo ihan kivasti useammasta metristä. Yksittäisenä tein neljää keppiä hihnalla ja loppupalkalla. Ei olla ennen tehty näin ja A oli eka vähän ihmeissään, mutta alkoi sitten menemään. Tätä vois treenailla enemmän, jos auttaisi itsenäisen sisäänmenon suhteen. Lisäksi keinua ja A:ta yksittäin hihnassa. Kivat rauhalliset meille sopivantasoiset treenit, joissa ehti tekemään. Viikon päästä onkin sitten jo syksyn vika kerta :( Täytyy yrittää sen jälkeen päästä itsenäisesti treenaamaan. 

Usko kävi tekemässä yhden lyhyen verijäljen, mutta ei niin loistavalla menestyksellä (eksyi muutaman kerran jäljeltä). Harjoitukset jatkuu.