Käytin Uskohurjan litylätyä varten puolentoista tunnin metsästyslämppälenkillä. Saatiin mahtumaan siihen kolme törmäystä, pari tyhjää tiedotusta ja yksi tyhjä seisonta. Kelin piti olla ihan hyvä, kymmenisen astetta lämmintä ja kohtalainen tuuli. Vai oliko liian kuivaa ja tuuli oli sekoittanut hajut laajalle alalle? Yhteen törmättyyn lintuun oli jopa tiedotus. Usko vei ja vei, kunnes seisonta nasahti. Mitään vaan ei edestä lähtenyt. Homma levisi sitten jotenkin käsiin ja komensin koiran hakuun uudestaan. Usko lähti hakemaan siihen suuntaan, mistä tultiin ja törmäsi riekon ilmaan muutama metri siitä paikasta, missä juuri äsken oli ollut seisonta... Kyllä juroo tiiviisti miltei valkoinen yksinäinen lintu, kun ei lähtenyt lentoon, vaikka yksi koira ja äijä melkein käveli päältä.

Osa tyhjistä tiedotuksista taitaa olla siis riekkojen kolttosia. Onkohan Uskon nenä kunnossa? Tuli mieleen tuo, koska miksi se ei veisi suoraan linnulle, vaan siitä pari metriä ohi? Vai eikö se vaan ole niin yksinkertaista kuitenkaan koiralle? Voihan lisäksi olla huonoja päiviä koiralla kun kerran isännälläkin... En kuitenkaan ala heti blinkkaamista pelkäämään. Sunnuntaina tuli riekolle vähän samankaltainen tilanne, siinä vaan minä ajoin lopulta linnun lentoon. Usko tiedotti, mentiin puskaan mutta mitään ei tapahtunut. Lopulta tultiin siitä vierestä takaisin ja riekkolainen olikin hypännyt puskasta ojan yli suolle ja siitä se sitten lähti. 

Selitys siis löytyy tyhjillekin tiedotuksille, aina sitä vaan ei saa tietää. Hyvä tilanne oli myös metsolle tuossa männä viikolla; tiedotus, vienti ja viimein ukkometso ilmaan. Sen verran se lähti pusikon takaa, että ampumaan ei pystynyt. Näytti itsensä kokonaan vasta viidessäkymmenessä metrissä. Mutta olihan jännää! Tuostakin tulee helposti tyhjiä, kun metsot juoksee alta pois ja siivittää kauempana. Pitäisi tietenkin antaa koiran yrittää painaa metto piikkiin, mutta tässä vaiheessa koulutusta en sitä uskalla tehdä, ettei päästä huonoille tavoille peräänmenon ja itse nostamisen muodossa. Pidän koiran viennissä hallinnassa tiukasti pillillä tai liinalla, tilanteesta riippuen. 

Huomenna tulee Uskolle oikein vapaapäivä! Torstaina on taas litylätypäivä ja perjantaina pääseekin metsään taas.