Jos joku asia on Uskon (ja minun) elämässä pysyvä, niin kontaktien treenaus. Tiistaina vietettiin oikein kunnon kontaktisulkeispäivää, joka aloitettiin AD:n aamutreenissä. Taas lisää neuvoja Marilta asiaan, hyvä hyvä. Kontaktien treenaus se on kyllä semmonen juttu, että vaikka kohtuullisen paljon olen mielestäni asiaan viimeisen kahden vuoden aikana paneutunut, niin aina vaan siitä kuitenkin irtoaa jotain uutta. Tällä hetkellä tilanne Uskon osalta on semmoinen, että työtä toki on, mutta ne täydellisen epätoivon ajat näyttäs olevan takanapäin ja ylösmenotkin napsuu aika mukavasti kohdilleen.

Lisäksi tehtiin AD:lla vielä pieni valssitreeni kolmella hypyllä, jossa sain taas havaita olevani aina vaan niin myöhässä ton ajotuksen kanssa. Valssi siis pitäisi Uskon kanssa olla jo tehty käytännössä melkeen siinä vaiheessa, kun se ponnistaa edelliselle esteelle. Mu pitäisi jotenkin saada päähän, että ohjauksia ei siis tehdä ns. esteiden välissä, vaan seuraava ohjaus aina ennen kun koira menossa edelliselle esteelle. Lisäksi annoin koiralle liikaa tilaa aivan suotta, eli voisin myös omalla 'tilan rajauksella' suunnata sen linjaa paremmin. No, näitä pitää vaan hinkata.

Päivällä tehtiin Uskon kanssa kotikontaktitreenejä, joissa nyt koitan sihdata sitä tassujen paikkaa (mulla on hyvä menetelmä nyt tähän, eli keittiöjakkara, armaan mieheni askertelema lauta, ja tassujen paikkaa merkkaamassa maton reuna, jolloin oma kriteeri josta koiran palkkaa on helppo pitää koko ajan samana).

Illalla vielä piti olla Kassin treenit, mutta ohjattua treenejä ei sitten ollutkaan. Koska kuitenkin hallilla koira lämmitettynä, niin tein kerrankin lyhyet, hyvät ja tehokkaat treenit kontakteille, eli A:ta ja puomia 10 x pelkkää loppua (nyt vapautus kun tassut hyvässä paikassa) ja molempia lopuksi 2 x kokonaan (kokonaissuorituksissa ei tassujen korjausta, nämä Marin neuvoja). Ja tällä suhteella suunnilleen pitäs muistaa harjotella, paino siis edelleen pelkillä lopuilla. Ja ehkä Uskon tapauksessa myös pelkillä aluilla, joskin siinä sitten ongelmana se, että haluaisin kuitenkin aluissa koiran ajatuksen olevan eteenpäin, jolloin vähän hankalaa treenata paljon pelkkiä alkuja. Koitetaan tasapainoilla näiden kanssa. 

Lisäksi tein vielä valssitreeniä matalilla rimoilla hieman eri variaatioissaan. Hyvällä sykkeellä työskenteli Usko pimeässä ja sateisessa säässä.