Usko on saanut kevätkajahduksen. Tuli epäilys, että kaikki kulmakunnan nartut ovat yhtäaikaa kiimassa, sen verran raivostuttavaa on Uskomattoman käytös ulkona. Eeron kanssa kuitenkin toimi eilisissä takamettätreeneissä aivan asiallisesti, joten kohdistaa ilmeisesti kaikki kevätsinkoilunsa lenkkeihin mun kanssa, kiva. 

Kevät tai ei, tiistaina taas agilitattiin tuttuun tapaan. Tai ei ihan tuttuun, kun eka käytiin Ahkulaisen kanssa heittämässä yksi möllirata Kassin epiksissä. 8 putki oli oikeasti vain loppupäästä mutkalla ja muuten suora ja muutenkin voi mittasuhteet heittää..

Hyvää: Ahku eteni pirteästi, ei tiputtanut rimoja (muistin olla edistämättä) ja pysyi tosi hyvin paikallaan lähdössä. Myös kontaktit (juoksuna) hyvät, kun ohjasin lähellä.

Huonoa: Jäi 5 putkella tarkastamaan numerokylttiä Nolostunut, eli pitäs siis harjotella aina toisinaan myös kylttien kanssa, uteliaan kun pitää KAIKKI selvittää. Meni vika hypyn ohi kun lopetin ohjaamisen (klassikko, eli 'kyllähän se nyt ton vikan helpon hypyn hyppää...'). No, hyvä muistutus taas mulle. Aina yhden asian näemmä pystyy korjaamaan kerrallaan (nyt toi edistäminen), joten tosi hyvää treeniä käydä tällaisissa tapahtumissa.

Päätin (ainakin melkeen lopullisesti) eilen, että en ala opettamaan Ahkulle 2/2 kontakteja vaan edetään noilla juoksukontakteilla, jotta tekemisen hauskuus ja tasanen vauhti säilyy. Voi olla, että kadun tätä joskus, mutta nyt tuntuu, että en. Tein kaikki ohjaukset valsseilla (mihin nyt sellasen pysty laittamaan, paitsi 8 putkeen).

Uskon kanssa illalla AD:n treenissä kerrattiin vanhaa, tosin mulla uutena tvisti ja puoliuutena pakkovalssi, kun oltiin poissa sillon kun ne treenattiin. Eka tehtävä melkonen putkirumba, 4 suoraa putkea peräkkäin Kieli ulkona. Toi kolmio tossa esittää A:ta vähän epäonnistuneesti. Ekalla vedolla Usko kajahti ihan totaalisesti ja veti tovin aivan hillitöntä itsenäistä putkirumbaa ja meni siinä vissiin joku hyppy ja yksi A:kin seassa Huuto. Pitkästä aikaa aivan käsittämättömät hulluuskohtaukset. Treenikaveri vaan totesi jälkeen, että koira ainakin näytti siltä, että sillä oli tosi hauskaa. Mulla ei sitten niinkään. No, hakeutuu se ainakin esteille...

Ennen 2 putkea piti koiralle antaa merkki (esim. pieni eteenpäin 'kumarrus' ja stop -käsimerkki + sihinä), että sen jälkeen ei jatketa vaan käännytään tulosuuntaan. Tämä onnistu ihan ok tokalla yrittämällä. Valssilla kolmos putkeen ja mahdolisimman kaukaa ohjaus taas nelosputkesta vitoseen (vähän peruuttamaalla). U hakee putkia kivasti. Kutoselle poispäinkääntö, mikä oli tällä kertaa treenauksen helmi, eli meni hyvin jo ekalla otolla, jee!! Seiskalle takaaleikkaus, jossa Usko meni hyvin, mutta mä sössin (eli ajaudun liikaa esteelle). Saatiin kuitenkin joku about onnistunutkin otto, eli valoa näkyvissä myös tässä.

Toisessa harkassa sitten pakkovalssi kakkoselle ja tvisti kolmoselle. Pakkovalssi tehtiin vähän erilailla kun oon aiemmin tehny, eli oikeella kädellä ohjattiinkin koira yli (jolloi koira siis hypyn jälkeen oikeella puolella), eli periaatteessa sama kun tiukka valssi? Tämä Uskolla hyvä, kunhan tajusin itse kuvion.

Kakkosen tvisti oli mulle arvatenkin vaikea, kun ei meinanneet jalat peruuttaa oikeaan suuntaan ja kädet vispasivat hyös hyvin epämääräisesti. Toisella yrittämällä saatiin kuitenkin melko hyvä otos ja neloselle takaakierto ihan ok. Sitten vaan irtoaminen loppuun (palkka päässä).

Tehtiin vielä kolmaskin harkka, jossa pääosassa irtoaminen, joten en jaksa sitä piirtää. Mari heitti vinkin, että mun kannattas käskee vain yksi eteen ennen putkea, koska jos jatkan eteen -käskyjä, niin Usko kuitenkin kuuliaisena vilkasee mua putken jälkeen, että mitä se emäntä huutelee. Ja kyllä, tämä toimi, eli yhdellä käskyllä ei vilkassutkaan mua enää.

Jees. Toivottavasti seuraavat treenit vähän rauhallisemmissa merkeissä, nyt sai kyllä hikoilla ton koiran kanssa.