Vaihteeksi taas niin pal pakkasta, että KAS treenit peruttu. Jo yli maaliskuun puoliväli, joten melkosta pakkastalvea kyllä pitää, huh. Olin kuitenkin hallilla koira lämmitettynä (tai ainakin juoksutettuna), joten jäin sitten ittekseni hinkkailemaan asioita.

Tehtiin eka pientä ratapätkää, jossa käytin samaa pakkovalssikuviota, minkä Mari neuvoi AD:n treenissä edellisellä kerralla. Hyvä uusi kuvio ohjaustekniikkapakkiin! Toimii. Sitten muutamia takaakiertoja. Ihan ok.

Lisäksi hinkattiin tietysti puomia. Joitain kohtuullisia suoritteitakin jo, mutta ei missään tapauksessa lähellekään valmis. Puomin loppuasennon paikka jäi taas vajaaksi, joten sitäkin hinkattiin erikseen ja alkohan se löytyä.

Nyt oli KASsin hallillekin ilmestynyt ohjurit keppeihin ja kun neljän kepin setti siinä valmiina tökötti niin toki treenattin vaikeita keppikulmia. Ohjurit vaan ei oo kovin huomaamattomat (sellaset miehen mittaset tiheet paksut teräsverkot), joten en oo ihan vakuuttunut niiden hyödyllisyydestä. Ei mikään ihan pieni ero visuaalisesti. Preferoin kyllä niitä maltillisempia ohjureita, eli jokseenkin huomaamattomia kapeita kaaria, jossa koira joutuu kuitenin hahmottamaan ekan välin. Mutta nuilla nyt kuitekin treenattin ja ei toki mitään ongelmia, kun eihän koiralla oo mitään mahdollisuutta tollasilla aidoilla mennä kun oikein. Pystyttiin siis tekemään keppejä ihan mistä kulmasta vain.

Kokonaisuudessaan treenailtiin reilu puoli tuntia, hyvää treeniä. PItäs vain ehtiä tekemään tätä monta kertaa viikossa, jotta tavote kesän kisakunnosta saavuttettaisiin...

Viikonloppuna Uskolle myös pitkästä aikaa mettätreeniä ja muutama lintutilannekin. Yhdessä törmäys, mutta ei mitään hillitömiä peräänmenoja Kelin mahdollinen lauhtuminen, isännän jalan mahdollinen kuntoutuminen ja keväthanget lupaa varmaan hyvää myös metästystreenin aktivoitumiselle tässä keväällä.